Brăila: Şomerii trebuie să se apuce de carte pentru a primi o slujbă

Brăila: Şomerii trebuie să se apuce de carte pentru a primi o slujbă

Şomerii pot urma cursuri de formare profesională pentru a-şi găsi o slujbă, foto Ciprian Dragomir

Brăilenii care şi-au pierdut locul de muncă pot beneficia acum de cursuri de formare profesională organizate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila pentru primul trimestru al anului.

Ştiri pe aceeaşi temă


NU RATA

Începe sezonul grevelor şi disponibilizărilor

Măsura şomajului tehnic se aplică din nou

Posturile vacante, salvarea funcţionarilor publici de la disponibilizare

Conducerea AJOFM a decis să organizeze cursuri variate: zidar, pietrar, tencuitor; dulgher, tâmplar, parchetar; fierar-betonist, montator prefabricate; zugrav, ipsosar, vopsitor; comunicare în limba engleză; operator introducere, validare, prelucrare date.

"Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurărilor de şomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Pentru şomerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport", a explicat Laurenţia Vasilescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Brăila.

Cei care vor să participe la un astfel de curs au nevoie de următoarele acte: cerere din partea persoanei pentru tipul de curs organizat; recomandare pentru curs - se obţine de la ghişeele 1, 2, 3 sau de la consilierul de formare profesională din cadrul Centrului de Formare Profesională al Agenţiei; carte de identitate, certificat de naştere şi certificat de căsătorie în cazul femeilor - toate în original şi copie; certificat de studii a ultimei şcoli absolvite şi actul medical din care să rezulte starea de sănătate a persoanei respective şi că aceasta este aptă pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice.

"La finele cursurilor, după susţinerea examenului de absolvire se eliberează certificate de calificare sau absolvire recunoscute la nivel naţional", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările