Zeci de botoşăneni bolnavi de COVID-19 s-au externat la cerere. În ce condiţii riscă dosar penal

Zeci de botoşăneni bolnavi de COVID-19 s-au externat la cerere. În ce condiţii riscă dosar penal

Zeci de pacienţi cu COVID-19 s-au externat la cerere în Botoşani FOTO stiri.botosani.ro

Aproape 50 de persoane pozitive la noul coronavirus au fost externate la cerere în judeţul Botoşani. Totodată în ultima lună, 11 pacienţi cu COVID-19 au refuzat internarea. Autorităţile sanitare îi avertizează pe cei plecaţi pe semnătură că riscă dosar penal dacă nu respectă anumite reguli.

Ştiri pe aceeaşi temă

După decizia Curţii Constituţionale, în ultima lună zeci de botoşăneni bolnavi de COVID-19 s-au externat la cerere, părăsind spitalul. Mai precis este vorba despre 46 de botoşăneni pozitivi la noul coronavirus care au solicitat externarea la cerere. Pe lângă aceştia, tot în luna iulie, alţi 11 botoşăneni, pozitivi la noul coronavirus, au refuzat internarea. Autorităţile sanitare spun că cei care au plecat pe semnătură au obligaţii clare, iar încălcarea acestora va însemna dosar penal.

 ”Dacă încalcă obligaţiile impuse şi în urma unor anchete epidemiologice reiese că s-au contaminat alte persoane din anturaj, din familie, riscă dosar penal”, a precizat Monica Adăscăliţie, directorul DSP pentru botosaneanul.ro. Judeţul Botoşani se află pe locul opt în ţară la numărul de persoane infectate cu COVID-19, mai precis 1089 de cazuri.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: