Deszăpezire cu utilaje închiriate iarna viitoare. Nici anul acesta drumarii botoşăneni nu au cu ce îndepărta zăpada de pe şosele

Deszăpezire cu utilaje închiriate iarna viitoare. Nici anul acesta drumarii botoşăneni nu au cu ce îndepărta zăpada de pe şosele

De ani de zile Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri foloseşte utilaje închiriate pentru a face faţă iernii FOTO Adevărul

În ultimii 10 ani, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri nu a reuşit să găsescă finanţare pentru a cumpăra utilaje necesare deszăpeziri. Maşinile sunt împrumutate aproape an de an pe bani grei de la firme private.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când vine iarna la Botoşani, firmele care deţin utilaje pentru deszăpezire îşi freacă mâinile de bucurie şi aşteaptă să numere banii. Este vorba însă de bani publici, de la plătitorii de impozite şi taxe. 

Aproape în fiecare iarnă în ultima decadă, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani a trebuit să închirieze pe bani mulţi utilaje pentru deszăpezire de la diferite firme private din judeţ. 

În dotarea drumarilor botoşăneni se află doar rable, vechi şi de câte 30 de ani, care nu fac faţă potopului de zăpadă care ocupă regulat carosabilul în lunile ianuarie şi februarie. Numai iarna trecută costurile cu deszăpezirea s-au ridicat la 5 miliarde de lei vechi pentru o săptămână de intervenţie. 

Dintre aceste costuri, jumătate au fost cu utilajele închiriate. Şi în acest an Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri va avea nevoie de apoape 46 de utilaje printre care autofreze, autogrdere,încărcătoare,autoutilaje cu plug şi răspânditor. Povara financiară va fi suportată şi în acest an de bugetul judeţului. Şefii judeţului au promis că vor investi în utilaje pentru deszăpezire, dar deocamdată nu s-a concretizat nimic, iar drumarii botoşăneni merg tot cu cerutul şi iarna aceasta.
 
citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: