Cum a ajuns un bărbat la un pas de moarte în timp ce săpa în grădină.  A dat peste o grenadă

Cum a ajuns un bărbat la un pas de moarte în timp ce săpa în grădină.  A dat peste o grenadă

Grenada descoperită în grădină FOTO botosaneanul.ro

Un botoşănean a descoperit o grenadă defensivă din Cel de-al Doilea Război Mondial în timp ce săpa în grădină. Grenada era funcţională şi exista riscul ca aceasta să explodeze. A fost ridicată de specialiştii din cadrul ISU.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi, la prânz, un sătean din comuna Durneşti, în timp ce săpa în grădină, a dat peste o grenadă din Cel de-al Doilea Război Mondial. Grenada era perfect funcţională şi putea să explodeze. Săteanul a oprit munca şi a sunat la 112. 

 
Un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani a venit la faţa locului şi a neutralizat grenada. Aceştia au observat că grenada defensivă avea focosul secţionat şi reprezenta un pericol sporit . 
 
Grenada a fost ridicată şi dusă la Poligonul din Copălău pentru a fi distrusă. Reprezentanţii ISU avertizează populaţia asupra acestor elemente de muniţie neexplodată din Cel de-al Doilea Război. Au fost descoperite numeroase grenade sau obuze neexplodate din război pe teritoriul judeţului Botoşani.
 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările