Botoşani: Varianta viaductului pentru drumul de la Dealu Mare, ameninţată de fenomenul îngheţ-dezgheţ

Botoşani: Varianta viaductului pentru drumul de la Dealu Mare, ameninţată de fenomenul îngheţ-dezgheţ

Lucrările la drum ar trebui să înceapă în acest an

Drumul de la Dealu Mare care a înghiţit deja milioane de lei, dă din nou bătăi de cap. Din cauza fenomenului îngheţ-dezgheţ, suprafaţa afectată a drumului va creşte, lucru ce ar putea determina schimbarea soluţiei de refacere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru construirea viaductului erau necesari în jur de 22 de milioane lei, fiind făcut şi un studiu de fezabilitate în acest sens. Dacă se va impune schimbarea variantei, noua soluţie va fi făcută prin încadrarea în aceeaşi sumă.

În acest sector s-a mai investit în urmă cu aproximativ trei ani. Atunci peste 10 milioane de lei au fost aruncaţi pe apa sâmbetei.

În 2007, porţiunea de drum naţional de la Dealu Mare s-a prăbuşit înainte de recepţia şi asta pentru că proiectanţii nu au ştiut că pământul din zonă nu este bun pentru terasament.

Lucrările la acest drum naţional care face legătura între municipiul Botoşani şi Vama Stânca ar urma să se înceapă până la sfârşitul anului în curs, susţin cei din conducerea Secţiei Judeţene a Drumurilor Naţionale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările