Botoşani: I.S.U. vizitat de zeci de copii şi adulţi

Botoşani: I.S.U. vizitat de zeci de copii şi adulţi

Copiii au folosit aparatura din dotarea pompierilor

De Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  a organizat astăzi „Ziua Porţilor Deschise".

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost vizitat de zeci de preşcolari, şcolari, liceeni şi cadre didactice de la Grădiniţele nr. 14, 4, Şcolile cu clasele I-VIII nr. 2 şi 14 Botoşani şi Grupul Şcolar Industrial „Elie Radu",  părinţi, dar şi simpli cetăţeni. Aceştia au petrecut mai multe ore în curtea Detaşamentului de Pompieri Botoşani din cadrul inspectoratului, timp în care au aflat o parte din tainele meseriei de pompier.

„Vizitatorii au dat dovadă că ştiu ce înseamnă un incendiu sau un cutremur, dar mai ales cum să se comporte în astfel de situaţii. Preşcolarii au fost răsplătiţi cu dulciuri de către cadrele inspectoratului, dar şi cu sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că este vorba de inundaţie, cutremur de pământ, incendiu sau descoperirea muniţiei rămasă neexplodată, etc.", a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al I.S.U. Botoşani.

Vizitatorii s-au împrietenit foarte repede cu pompierii, cărora le-au adresat întrebări despre modul în care acţionează pentru stingerea incendiilor sau descarcerarea victimelor accidentelor rutiere.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările