Botoşani: Inspectoratul Şcolar închide 21 de şcoli şi grădiniţe

Inspectoratul Şocalar Judeţean a decis să închidă din următorul an şcolar 15 şcoli generale şi şase grădiniţe din judeţ. Deja a fost finalizată o evaluare a unităţilor propuse  pentru închidere şi a fost stabilită şi o listă finală cu unităţile care vor fi desfiinţate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În municipiul Botoşani nu va fi închisă nicio şcoală sau grădiniţă. Sunt vizate însă şcoli şi grădiniţe din satele mici , precum Cândeşti, Hulubeşti, Başeu, Zlătunoaie, Sarata sau Plevna, unde învaţă  cel mult zece copii. Decizia a fost luată în urma unei prevederi din legea învăţământului, prin care unităţile cu mai puţin de 200 de elevi sau 100 de preşcolari trebuie să se reorganizeze .

"Le vom închide temporar, pentru un an de zile. Nu ne putem permite să ţinem o unitate de învăţămînt deschisă  pentru cionci sau zece elevi care învaţă simultan într-o singură clasă de I-IV. Acesta nu mai este învăţământ de calitate şi de aceea Ministerul nu agreează ca aceste şcoli să mai rămână deschise. " a declarat inspectorul şef Ada Macovei.

Elevii din şcolile care urmează a fi închise vor fi transferaţi la unităţile de învăţămând din satele vecine. Copiii vor fi transportaţi cu microbuizele şcolare sau  vor fi încheiate contracte cu firme de transport autorizate. Şefa Inspectoratului Şcolar a dat asigurări că profesorii titulari vor primi catedră la alte şcoli din judeţ, însă vor trebui să facă naveta.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările