Botoşani: Copiii statului au stat patru luni fără bani de buzunar

Peste 500 de copii aflaţi în centrele Direţciei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani nu şi-au mai primit banii de buzunar din luna mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani susţine că problema se va soluţiona în decursul acestei săptămâni când minorii vor primi banii pe două luni sau chiar pe toată perioada.  Lunar, copii statului ar fi trebuit să primească câte 28 de lei, sumă reprezentând banii de buzunar.

Ultima lună în care aceştia şi-au primit drepturile băneşti a fost aprilie. Şefia direcţiei motivează neacordarea sumelor ca fiind rezultatul distribuţiei banilor, bugetul fiind mai generos în trimestrul al IV-lea.

„Nu au fost plângeri din partea copiilor pentru că li s-a explicat tuturor care este situaţia şi au înţeles că nu aveam de unde să alocăm sumele pentru banii de buzunar", a spus Liviu Rădăşanu, directorul DGASPC Botoşani.  

În total, copiilor din centre le revin circa 60.000 de lei, sumă reprezentând restanţele la banii de buzunar


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările