VIDEO Profesoară de Română: „O fată de domnitor se f**e cu unu' care vinde baraboi în piaţă“. Reacţia liceului

VIDEO Profesoară de Română: „O fată de domnitor se f**e cu unu' care vinde baraboi în piaţă“. Reacţia liceului

Daniela Fulga, profesor de Limba Română - captură video

Profesoara de Limba Română foloseşte un limbaj vulgar pentru a explica elevilor intriga unui basm. Unul dintre elevi a filmat momentul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesoara Daniela Fulga, de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, este protagonista unor imagini care au devenit virale pe reţeţele sociale.

Profesoara explică, în cadrul orelor online, intriga unui basm folosind un limbaj vulgar.

„Este relaţia de iubire, mă…! Este între o fată de domnitor, fata preşedintelui, se f**e cu unu care vinde baraboi în piaţă”, spune profesoara.

Directorul Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, Gălăţan Susana, a declarat pentru „Adevărul” că la nivelul instituţiei de învăţământ „s-a constituit Comisia de Cercetare Disciplinară care o să analizeze atitudinea, tonul şi ce s-a întâmplat acolo”. De asemenea, directorul spune că profesoara a motivat incidentul prin faptul că „s-a pierdut cu firea” în acele clipe.

Până în momentul în care ancheta va fi finalizată, profesoara Daniela Fulga va susţine în continuare orele online de Limba şi Literatura Română.

SURSA VIDEO: bistriteanul.ro


Articolul 280 din Legea Educaţiei Naţionale prevede că „(1) Personalul didactic, personalul didactic auxiliar, precum şi cel de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământul preuniversitar răspund disciplinar pentru încălcarea cu vinovăţie a îndatoririlor ce le revin potrivit contractului individual de muncă, precum şi pentru încălcarea normelor de comportare care dăunează interesului învăţământului şi prestigiului unităţii/instituţiei, conform legii.

(2) Sancţiunile disciplinare care se pot aplica personalului prevăzut la alin. (1), în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:

a) observaţie scrisă;

b) avertisment;

c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de îndrumare şi de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;

d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii didactice superioare sau pentru obţinerea gradelor didactice ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare şi de control;

e) destituirea din funcţia de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ;

f) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.


(5) Comisiile de cercetare disciplinară sunt numite de:

a) consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, pentru personalul didactic şi personalul de conducere al acesteia;

b) ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, pentru funcţiile de îndrumare şi de control din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, precum şi pentru personalul de conducere din inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti.

(6) În cadrul cercetării abaterii prezumate se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, existenţa sau inexistenţa vinovăţiei, precum şi orice alte date concludente. Audierea celui cercetat şi verificarea apărării acestuia sunt obligatorii. Refuzul celui cercetat de a se prezenta la audiere, deşi a fost înştiinţat în scris cu minimum 48 de ore înainte, precum şi de a da declaraţii scrise se constată prin proces-verbal şi nu împiedică finalizarea cercetării. Cadrul didactic cercetat are dreptul să cunoască toate actele cercetării şi să îşi producă probe în apărare.

Citeşte şi:

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a fost diagnosticat cu COVID-19 

Profesoară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Capitală, înregistrată în timp ce îşi umileşte studenţii VIDEO

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările