VIDEO Doar 10 atleţi au rămas în cursa infernală de la Cercul Polar. Românul Tibi Uşeriu spune că vremea este cumplită: „Mă cam dezintegrez“

Tibi la Arctic Ultra! Kilometrul 362

Tibi Uşeriu, singurul român care încă ţine steagul sus în cel mai dur ultramaraton din lume, desfăşurat la Cercul Polar, îşi pune problema dacă vreunul dintre sportivi va reuşi să ajungă la finish.

Ştiri pe aceeaşi temă

Singurul român care a rămas în cursa de la Cercul Polar, Tibi Uşeriu deja îşi pune problema dacă vreunul dintre concurenţi reuşeşte să ajungă la finish. Condiţiile meteo pe care trebuie să le înfrunte cei 10 concurenţi rămaşi în cursă sunt extreme. Tibi Uşeriu este singurul român care nu a abandonat, Avram Iancu, Levente Polgar şi Florentina Iofcea renunţând chiar în prima zi. 
 
Cursa a început în data de 8 martie, la ora locală 10:30 (n.r. 19:30 – ora României) şi se desfăşoară în nordul extrem al Canadei, între Eagle Plains Hotel şi Tuktoyaktuk.
 
Sportivii au la dispoziţie 216 ore, adică până pe data de 16 martie, să ajungă la finish şi să parcurgă cei 617 kilometri. Anul acesta, competiţia ajunge la ediţia cu numărul 10, motiv pentru care organizatorii au schimbat traseul şi au mărit numărul de kilometri cu mai bine de 50 (distanţa de anii trecuţi era de 564 de kilometri). 
 
Atât în 2016, cât şi în 2017, Tibi Uşeriu a câştigat 6633 Arctic Ultra, considerat unul dintre cele mai dure ultramaratoane din lume. Acesta practic este singurul concurent din istoria competiţiei care a reuşit această performanţă. Anul acesta a fost invitat de organizatori pentru a lua parte la cursa aniversară, iar românul a mers hotărât să câştige. 
 

Tibi: „Mă cam dezintegrez”

Potrivit estimărilor, Tibi Uşeriu se apropie de kilometrul 400, însă reuşeşte să avanseze tot mai greu din cauza condiţiilor meteo. Distanţa dintre el şi irlandezul Patrick O Toole, care este momentan pe locul II, a ajuns la 8-9 ore. 
 
„Mă cam dezintegrez un pic, dar am un pic de energie ca să duc partea asta de Ice Road. Cred că nu mai e acum de locul I, II, cred că îi pentru cine o termină cursa asta. Că îi destul de dificilă. Nu-s obosit, îs praf. O nins toată noaptea. Avem un strat de zăpadă foarte mare. Tragem, vai de capu meu, nu ştiu dacă facem doi kilometri pe oră. Deci îi ceva...foarte greu. (...) O venit un vânt cu zăpadă acum, m-o flendurit tăt. Am ţinut de sanie să nu mi se ducă, pentru că avem ce-o căuta dacă o lăsăm. O nins foarte tare şi merge greu sania prin zăpadă. Nu-i mai uşoară, e tot mai grea, cumva, nu ştiu. M-am uitat să nu-mi pună ăştia pietre prin ea, dar nu-i nimic, se cam îngreunează toată treaba. Mulţumesc pentru susţinere şi să nu ne dăm bătuţi amu, la mal”, a precizat Tibi Uşeriu, în convorbirea de luni seara cu fratele său.
 
Acesta nu a fost ferit nici de probleme de sănătate. Zilele trecute i-a degerat un deget, iar luni seara îi mărturisea fratelui său că s-a umflat şi că deşi medicii l-au verificat şi i-au dat undă verde să continue cursa.
 
„M-am trezit foarte naşpa, atâta de umflat, dar mi-o făcut un check, n-am nici febră, n-am nicio infecţie, oxigenarea mi-e ok, dar s-a întâmplat ceva şi m-am umflat foarte tare şi îs deformat total”, a mai spus sportivul. 
 
  Video: Tăşuleasa Social

Vă mai recomandăm:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările