Tuberculoza  şi turbarea au făcut ravagii anul acesta în rândul animalelor

Tuberculoza  şi turbarea au făcut ravagii anul acesta în rândul animalelor

38 de vulpi au fost depistate cu turbare FOTO: Adevărul/Arhivă

Potrivit Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor tuberculoza şi turbarea au făcut ravagii anul acesta, ducând la moartea a 125 de animale anul acesta. De asemenea, în judeţ s-au mai înregistrat focare de anemie infecţioasă ecvină şi paratuberculoză.


Anul acesta, conform Direcţiei Sanitară Veterinară şi petru Siguranţa Alimentelor, s-au înregistrat 5 focare de tuberculoză care au afectat 84 de bovine, 30 de focare de turbare, care au afectat 38 de vulpi, două bovine şi un câine, 31 de anemie infecţioasă ecvină, care au afectat tot atâţia cai şi 6 focare de paratuberculoză care au dus la moartea a 23 de bovine.

Toate animalele care au fost diagnosticate cu aceste boli au fost omorâte. În acest moment se lucrează la lichidarea a două focare de tuberculoză, două de turbare şi două de anemie infecţioasă ecvină. Şeful DSVSA, Ioan Bogolin a asigurat că focarele înregistrate nu prezintă niciun pericol.Vă mai recomandăm:

Un ieşean s-a prezentat la Urgenţe cu o parte din cadavrul pisicii care l-a muşcat

13 focare de rabie în judeţul Gorj

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările