Slujbe religioase ţinute ilegal pe timp de pandemie. Comuna cu 140 de credincioşi izolaţi la domiciliu

Slujbe religioase ţinute ilegal pe timp de pandemie. Comuna cu 140 de credincioşi izolaţi la domiciliu

Primăria comunei Uriu

După ce un credincios a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, toţi cei care au participat la slujbă au intrat în izolare la domiciliu.

Primarul comunei Uriu (judeţul Bistriţa-Năsăud) a anunţat vineri, 3 aprilie, că 140 de persoane sunt izolate la domiciliu din cazuza încălcării ordonanţelor militare care interzic adunările religioase.

„În data de 31.03.2020 am avut în izolare la domiciliu circa 45 de persoane intrate în ţară din străinătate cu tendinţa de scădere la expirarea celor 14 zile .

Din păcate, nesocotind apelurile permanente făcute de autorităţi după instalarea Stării de Urgenţă, prin deplasarea unor persoane inconştiente la manifestări religioase avem două situaţii îngrijorătoare: în localitatea Ilişua un cetăţean care a participat la o astfel de manifestare în loc să se autoizoleze, a prestat lucrări agricole în gospodăriile mai multor persoane având contact direct sau indirect cu 33 de persoane care au fost izolate la domiciliu de organele de Poliţie.

Mai grav , în localitatea Uriu, mai multe persoane au participat la o astfel de întâlnire, una dintre acestea în urma internării în spital şi a testării este confirmată pozitiv (este infestată cu CORONAVIRUS). Au fost izolate 108 persoane din Uriu care au avut contact direct sau indirect cu persoana respectivă şi cu celelalte persoane participante la rugăciune.

Cu toate că suntem în preajma Sărbătorilor Pascale vă rog să respectaţi prevederile Ordonanţelor Militare şi să vă rugaţi la domiciliu”, scrie primarul comunei Uriu, Petru Şerban.

Tot în Bistriţa-Năsăud, procurorii au deschis un dosar penal pe numele unei persoane din localitatea Reteag care a ţinut o slujbă religioasă la el acasă (la biserica penticostală din sat fiindu-i interzis), în prezenţa a 20 de persoane din localitate şi a 3 invitaţi din judeţul Suceava.

„La data de 30.03.2020, dintre persoanele participante la întrunirea mai sus menţionată, două persoane domiciliate pe raza localităţii Reteag, au fost diagnosticate pozitiv cu coronavirusul SARS-CoV-2, alte patru au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa Năsăud, secţia Boli Infecţioase, cu simptome specifice coronavirusului SARS-CoV-2. Totodată, faţă de aproximativ 68 de persoane s-a instituit măsura autoizolării la domiciliu, ancheta epidemiologică efectuată de către DSP BN fiind în desfăşurare”, se arată în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.

Pe aceeaşi temă:

Comună pusă pe jar de decesul unui bărbat cu coronavirus. „Familia nu a ştiut că este suspect când l-au externat”

A ţinut o slujbă religioasă la el acasă, în plină pandemie. Doi credincioşi sunt pozitiv COVID-19, iar procurorii i-au făcut dosar penal

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: