S-a finalizat ancheta în cazul pastorului bistriţean Adrian Blaga. Acesta şi-ar fi omorât copilul cu o macetă după care s-a sinucis

S-a finalizat ancheta în cazul pastorului bistriţean Adrian Blaga. Acesta şi-ar fi omorât copilul cu o macetă după care s-a sinucis

FOTO: Facebook

După 6 luni în care anchetatorii nu au dat niciun fel de informaţii despre ce s-a întâmplat în Aciua, Satu Mare, cu pastorul bistriţean Adrian Blaga şi fiul său, găsiţi morţi, ancheta a ajuns la final. Potrivit anchetatorilor, pastorul Adrian Blaga şi-a ucis fiul, după care s-a sinucis. Apropiaţii pastorului susţin în continuare  că lucrurile nu s-au întâmplat aşa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu 6 luni, pastorul Adrian Blaga şi fiul său Timotei în vârstă de 9 ani au fost găsiţi morţi într-o autoutilitară abandonată pe un teren viran din Aciua, o localitate din Satu Mare.

Pe parcursul anchetei, criminaliştii au luat în calcul mai multe variante, mergându-se iniţial pe ideea de crimă în scop de jaf. Aceasta a fost înlăturată însă de testele ADN şi probele de la faţa locului, susţin anchetatorii.

Anchetatorii spun în cadrul unui comunicat de presă că pastorul Adrian Blaga şi-ar fi ucis copilul cu sânge rece după care a incendiat autoutilitara în care se aflau şi şi-a pus capăt zilelor. Tot anchetatorii au mai ajuns la concluzia că pastorul avea probleme financiare, trebuind să achite chirii de aproximativ 7000 de euro pentru casele de tip familial din Bistriţa de care se ocupa.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că B.A.T. a incendiat autoutilitara, folosind motorina cumpărată în acest scop. În timpul incendiului, acesta i-a aplicat minorului B.T. lovituri la nivelul capului şi gâtului cu ciocanul şi maceta, corpuri delicte identificate la faţa locului, lovituri care i-au cauzat moartea, după care, cu aceeaşi macetă şi-a provocat o leziune la nivelul gâtului, secţionându-şi vasele sangvine. În aceste împrejurări B.A.T. a inhalat importante cantităţi de fum şi monoxid de carbon, care i-au provocat moartea”, precizează anchetatorii în raport.

De asemenea, anchetatorii susţin că urmele ADN găsite la faţa locului aparţineau exclusiv celor doi şi că pe cadavru nu au fost identificate urme de autoapărare.

Adrian Blaga, în vârstă de 38 de ani, era asistentul pastorului bisericii Calvary Chapel din Bistriţa şi administratorul Asociaţiei Începuturi Noi, care oferă asistenţă socială copiilor orfani sau abandonaţi de către părinţi. Acesta era căsătorit şi avea un copil, pe Timotei, care a fost găsit decedat alături de el.

Apropiaţii familiei Blaga susţin că pastorul nu şi-ar fi putut omorâ copilul, mai ales că acesta a fost conceput în urma unor tratamente medicale. Tot apropiaţii familiei Blaga susţin că soţia acestuia Lidia ar fi fost ameninţată chiar de către cei care anchetează acest caz, aceştia sugerându-i că dacă va ataca în instanţă decizia lor vor face publice lucruri mai puţin plăcute despre pastor. Se pare că soţia pastorului ştia că acestea vor fi rezultatele anchetei încă de acum o lună.

„Din punctul meu de vedere lucrurile nu s-au întâmplat aşa cum sunt prezentate. Am fost la ei în casă de atâtea ori şi nu cred că ar fi capabil de aşa ceva. Concluzia anchetei este o dovadă în plus de incompetenţă din partea celor care s-au ocupat de caz. Au fost ignorate multe dintre probele existente. Ca şi în alte situaţii, mortul a fost scos vinovat”, povesteşte o apropiată a familiei Blaga, ce preferă să rămână anonimă.


Vă mai recomandăm:

 

VIDEO Cine era pastorul bistriţean ucis cu sânge rece, împreună cu fiul său, pe un câmp din Satu Mare

Pastorul bistriţean ucis cu sânge rece alături de fiul său îi cunoştea pe criminali. Aceştia apar alături de el pe imaginile unei camere de supraveghere

FOTO VIDEO Criminaliştii au filmat minut cu minut înmormântarea pastorului şi a fiului său. Soţia lui Adrian Blaga nu s-a putut ţine pe picioare în faţa sicrielor

Borseta şi telefonul mobil al pastorului Adrian Blaga, găsite în judeţul Sălaj, de către un cioban

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările