Dorel a ajuns la Bistriţa: ce caută un stâlp de curent pe una dintre benzile unei străzi

Dorel a ajuns la Bistriţa: ce caută un stâlp de curent pe una dintre benzile unei străzi

Constructorul a asfaltat strada înconjurând stâlpul FOTO: Bianca Sara

Una dintre benzile unei străzi din Bistriţa are parte de un obstacol permanent. Este vorba despre un stâlp de curent, care este amplasat fix pe una dintre benzile străzii. Acest mic detaliu nu l-a împiedicat pe constructor să îşi finalizeze lucrarea, asfaltând pe lângă stâlp.

Strada Compozitorilor este una aparte. Situată în apropiere de pasarela de la intrarea din oraş, aceasta a fost asfaltată în perioada 2014-2015, după ce locuitorii din zonă au făcut petiţii peste petiţii fiind sătui de noroi şi de praf. 
 
Strada situată într-o zonă rezidenţială a fost asfaltată, însă are parte de un obstacol permanent. Este vorba despre un stâlp de medie tensiune, situat chiar pe una dintre benzi. Odată câştigat contractul de asfaltare, constructorul a încercat să găsească o soluţie pentru a muta stâlpul. 
 
A reuşit să îl mute doar cu 2-3 metri, oprindu-se pe una dintre benzile de circulaţie, asta pentru că proprietarul terenului din apropiere nu a vrut nici în ruptul capului să mai cedeze 3-4 metri pentru stâlp.
 
Poliţia, precaută din fire, a pus şi un indicator, prioritate pentru circulaţia din sens invers, înainte de stâlp prin care semnalizează obstacolul permanent. 
 
Mutarea stâlpului a costat firma LDP nu mai puţin de 30.000 de lei. Dacă stâlpul era mutat mai mult, era necesară mutarea altor 3 stâlpi, ceea ce însemna 90.000 de lei daţi doar pentru mişcări de genul acesta. 
 

2,6 milioane de lei pentru asfaltarea unui kilometru de drum 

 
„Stâlpul respectiv a fost practic pe mijlocul drumului. Dacă era să îl lăsăm aşa făceam o bandă prin stânga lui şi alta prin dreapta lui. Noi ne-am străduit şi l-am mutat puţin, cât să se poată face o bandă de 2-3 metri. E un stâlp important de medie tensiune şi nu am avut ce să facem. Au fost mai mulţi factori acolo care ne-au împiedicat să mutăm stâlpul mai mult”, a explicat directorul LDP, Lucian Cherecheş. 
 
Pentru această lucrare, care a presupus asfaltarea străzii Compozitorilor cu o lungime de 1,3 kilometri, LDP a încasat 2,6 milioane de lei. Lucrarea a fost începută în anul 2014, iar recepţia a fost făcută în 2015. 
 
Primăria este la curent cu acest compromis, acordând avizele necesare pentru ca asfaltarea să înconjoare practic stâlpul de curent. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: