Cireş înfăşurat cu sârmă ghimpată, ca să nu se apropie de el copiii pofticioşi

Cireş înfăşurat cu sârmă ghimpată, ca să nu se apropie de el copiii pofticioşi

Poliţia Locală, sesizată chiar de vecinii bărbatului care a înfăşurat copacul cu sârmă l-au amendat pe acesta cu 300 de lei

Un bistriţean şi-a protejat cu sârmă ghimpată cireşul pe care l-a plantat în faţa blocului acum câţiva ani. Acesta a înfăşurat trunchiul copacului cu sârmă ghimpată, pentru ca copiii din zonă să nu se poată urca în el şi să ia din fructe. Poliţia Locală l-a obligat pe om să elibereze copacul şi l-a amendat cu 300 de lei.

Weekendul acesta, nişte fotografii cu un copac învelit în sârmă ghimpată a făcut înconjurul Internetului. Sârma învelea pur şi simplu trunchiul copacului, împiedicându-i să se urce în el, pe copiii din zonă.
 
Copacul în cauză se află pe strada Mesteacănului din Bistriţa, într-o grădină comună, a unui bloc. Este vorba despre un cireş plantat de un bărbat trecut de 50 de ani, care locuieşte chiar la parterul blocului în cauză.
 
„E copacul meu, eu l-am plantat. Toţi pomii pe care i-am pus eu aici o să-i scot afară”, le-a spus furios bărbatul jurnaliştilor, în timp ce se chinuia să elibereze copacul de sârmă ghimpată.
 
Acesta a precizat că, în încercarea de a ajunge la cireşe, copiii distrugeau gardul viu şi florile din apropierea acestuia. Întrebat dacă nu se putea răni un copil care ar fi încercat să urce în copac, bărbatul a spus că cei mici nu aveau nicio şansă să urce cu sârma ghimpată pe pom. 

Bărbatul a fost obligat de Poliţia Locală să elibereze copacul
 
„Am avut o sesizare de la cetăţeni cu privire la faptul că, pe strada Mesteacănului, un cetăţean a înfăşurat un pom fructifer, un cireş, cu sârmă ghimpată. Ne-am deplasat la faţa locului, am comstatat că sesizarea se confirmă, am identificat făptaşul, care a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 300 de lei şi i s-a pus în vedere, în prezenţa noastră, să dea sârma ghimpată jos, care reprezenta un pericol pentru copii”, a declarat Anghel Bucur, de la Poliţia Locală Bistriţa. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările