Bistriţa-Năsăud, primul judeţ unde sunt folosite la colectarea deşeurilor containere semiîngropate

Bistriţa-Năsăud, primul judeţ unde sunt folosite la colectarea deşeurilor containere semiîngropate

FOTO: proidea.ro

Potrivit directorului general adjunct al Iridex Group Plastic SRL, Bistriţa-Năsăud este primul judeţ din ţară unde colectarea deşeurilor se va face cu containere semiîngropate.Peste 2000 de astfel de containere vor fi amplasate în întreg judeţul.

Ştiri pe aceeaşi temă


Astăzi a fost semnat contractul de achiziţie de echipamente cu montaj şi pubele pentru colectarea deşeurilor în Bistriţa-Năsăud. Câştigătoarea licitaţiei este Iridex Group Plastic SRL, controlată de fostul senator PC Corneliu Pascu. De asemenea, compania în cauza a mai câştigat două licitaţii care vizează tot sistemul de manangement integrat al deşeurilor, în valoare totală de aproape 60 de milioane de lei.

Conform contractului proaspăt semnat, compania trebuie să amenajeze 286 de locuri de colectare în municipiul Bistriţa, 113 în Galaţii Bistriţei, 196 în Beclean, 136 în Năsăud. De asemenea, alte 91  de locuri de colectare vor fi amenajate în localităţile Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Livezile, Dumitra, Dumitriţa, Cetate, Budacu de Jos şi Şieu Măgheruş.

Noutatea acestui proiect este reprezentată tocmai de cele peste 2000 de containere semiîngropate, sistem unic în ţară. Potrivit directorului general adjunct al SC Iridex Group Plastic, Delia Duican, proiectul este unul ambiţios şi superior colectării clasice cu containere supraterane.

Containerele semiîngropate permit o mai bună colectare a deşeurilor selective, iar la ele au acces doar persoanele autorizate, datorită capacului etanş şi a sistemului de înghidere. Reprezentantul Iridex Group Plastic susţine că acest sistem este un beneficiu economic adus operatorului care colectează deşeurile.

 

Vă mai recomandăm:

FOTO Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Tărpiu,în sfârşit operaţional

În prima zi de funcţionare a depozitului de la Tărpiu, firma de salubrizare Codrişor anunţă scumpiri

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările