Bărbaţii acuzaţi că au torturat un cal în munţii Rodnei, anchetaţi de poliţie

Bărbaţii acuzaţi că au torturat un cal în munţii Rodnei, anchetaţi de poliţie

Captură video Facabook/Agent Green

Patru bărbaţi sunt acuzaţi că au torturat un cal în munţii Rodnei, scopul acestora fiind atragerea urşilor în vederea braconajului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Munţii Rodnei, 7 septembrie 2019, comuna Romuli. Cal viu torturat, legat şi târât în pădure.

Potrivit sursei Agent Green, actul de cruzime a fost comis pe 7 septembrie în Munţii Rodnei pe raza comunei Romuli, iar autorii ar fi membri ai Asociaţiei de Vànătoare Montana Coşbuc care au dus calul în pădure drept momeală pentru a vâna urşi.

Autovehiculul din filmare are numărul de înmatriculare BN 59 SAL. Rugăm Poliţia Română să investigheze de urgenţă acest caz absolut revoltător, să prindă făptaşi, să aplice pedepsele maxime prevăzute de lege şi să aducă la cunoştinţa publicului toate aceste aspecte”, au postat cei de la Agent Green pe pagina lor de Facebook.

După apariţia în spaţiul public al imaginilor, în noaptea de luni spre marţi, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi bărbaţi de 34, respectiv 38 de ani, ambii din Romuli, cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de rănirea şi schingiuirea animalelor, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, transmite IPJ Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, faţă de alţi doi bărbaţi, ambii de 71 de ani, din localităţile Romuli şi Coşbuc, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, fiind cercetaţi pentru aceeaşi infracţiune.

Cei patru bărbaţi sunt bănuiţi că, sâmbătă, 7 septembrie, ar fi rănit şi schingiuit un cal care, cu ocazia cercetărilor efectuate, a fost găsit decedat într-o pădure de pe raza localităţii Romuli, existând suspiciunea că urma să fie folosit în scop de braconaj.

Totodată, în urma controlului autoturismului, unui bărbat de 71 de ani, din Romuli, paznic de vânătoare, poliţiştii au descoperit o armă letală cu destinaţia vânătoare, neînscrisă în ordinul de serviciu al acestuia, fiind astfel extinse cercetările şi pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

De asemenea, poliţiştii au demarat cercetările pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi răzbunare pentru sprijinul acordat justiţiei, întrucât, după conducerea persoanelor implicate la sediul Poliţiei, un apropiat al uneia dintre acestea i-ar fi ameninţat pe cei doi bărbaţi care au filmat şi transmis în mediul on-line imaginile.

Cercetările sunt efectuate de către poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei ai Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.

Pe aceeaşi temă:

Ultimul opincar din Bistriţa-Năsăud va deveni cetăţean de onoare în comuna natală

Dosar penal pentru folosirea unei drone la o nuntă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările