UPDATE Aproape 30 de persoane, printre care şi 7 copii, evacuate din calea viiturilor. 40 de gospodării afectate în Monor

UPDATE Aproape 30 de persoane, printre care şi 7 copii, evacuate din calea viiturilor. 40 de gospodării afectate în Monor

FOTO: Arhivă

27 de persoane, printre care şi 7 copii, au fost evacuate noaptea trecută din calea inundaţiilor. S-a întâmplat în comuna bistriţeană Monor, unde inundaţiile au afectat în total 20 de gospodării. De asemenea, ploile torenţiale au afectat mai multe căi de acces din mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud.

Ştiri pe aceeaşi temă


UPDATE:
 
Potriviti ISU Bistriţa, în localitatea Monor au fost afectate 40 de gospodării (15 case şi 25 de beciuri). Pentru sprijinirea populaţiei, echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa au acţionat în cursul zilei de astăzi, iar la această oră misiunile de sprijinirea populaţiei continuă în această locaţie.
 
 
Ploile torenţiale care au cuprins judeţul Bistriţa-Năsăud duminică dimineaţa au făcut ravagii în localitatea Monor. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din localitate a fost nevoit să evacueze 20 de adulţi şi 7 copii, după ce 6 case în care locuiau au fost inundate. Persoanele evacuate au fost cazate temporar la rude. 
 
În total, în localitatea Monor au fost inundate 20 de case. A mai fost inundat un magazin alimentar din Sebiş şi o casă în localitatea Valea Mare. 
 
„Încă de la primele ore ale dimineţii, echipaje ale pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Bistriţa acţionează în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei din beciuri, fântâni şi case în localitatea Monor, unde sunt afectate aproximativ 20 de gospodării”, se arată într-un comunicat de presă remis de ISU Bistriţa. 
 
Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci pe carosabil sau pe firele electrice în localităţile Milaş, Herina, Săsarm, Şieu, Teaca, Cociu şi Piatra Fântânele. În Mureşenii Bârgăului, aluviunile căzute de pe un versant au ajuns pe DN17, fără a bloca însă circulaţia. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările