Adevărul despre costumele „de slăbit“ din neopren. Cum reduce din centimetri efectul de saună

Adevărul despre costumele „de slăbit“ din neopren. Cum reduce din centimetri efectul de saună

Centurile din neopren sunt tot mai des întâlnire în sălile de sport, iar instructorii susţin că acestea au efect de modelare FOTO: decathlon.ro

Deşi instructorii spun că centurile şi echipamentele sportive din neopren sunt supraevaluate, aceştia admit că există totuşi un efect. Practic, efectul de saună reduce din centimetri şi modelează unele părţi ale corpului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot mai mulţi înlocuiesc banalele haine sport cu costume inspirate din cele de scafandru. Echipamentul din neopren, care poate conţine pantaloni lungi sau scurţi, tricou şi chiar şi o centură pentru abdomen, apare tot mai des în sălile de sport. 
 
Producătorii acestor echipamente garantează că slăbim de 6-7 ori mai repede folosindu-ne de neopren, materialul din care acestea sunt confecţionate. Pentru un echipament complet trebuie să scoatem din buzunare cel puţin 200 de lei, în timp ce o centură pentru abdomen costă în jur de 50 de lei. 
 
Ce spun instructorii din sălile de sport de aceste „trucuri”? Deşi recunosc că efectele sunt puţin supraevaluate de către producători, se pare că acestea au totuşi rezultate vizibile.
„Are efecte termice şi mecanice asupra ţesutului adipos şi contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. De asemenea, accelerează eliminarea toxinelor şi grăbeşte procesul de ardere a grăsimilor”, explică instructorul de spinning Duţu Dradici. 

Echipamentul are efect doar în sala de sport

Practic, aceste echipamente duc la o senzaţie de căldură la nivelul pielii, determinând transpiraţia abundentă şi circulaţie accelerată. Porii se deschid, iar reziduurile din organism sunt eliminate. 
 
Acest tip de echipament este însă eficient doar dacă este utilizat în timpul efortului fizic şi nu la cumpărături sau la plimbare. 
 
Printre dezavantajele acestui tip de echipament se pot număra apariţia iritaţiilor, dar şi a senzaţiei de sufocare, mai ales când este vorba despre efort fizic intens. 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările