Trafic rutier în condiţii de iarnă, în Maramureş

Trafic rutier în condiţii de iarnă, în Maramureş

Traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă FOTO: Arhivă

Vremea a fost în general închisă. Pe arii extinse au căzut precipitaţii predominant sub formă de ploaie ziua şi mixte în cursul nopţii. Nu au fost semnalate probleme în trafic sau perturbări ale acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

A nins viscolit la Borşa. Pe DN18, în Pasul Prislop, carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă frământată ce măsoară între 0-1 cm, între km131 şi km 156 şi între 1-2 cm între km156 şi km180. Toate celelalte sectoarele de drumuri naţionale au partea carosabilă umedă.  Angajaţii societăţilor de drumuri naţionale nu intervenit cu 10 utilaje şi au împrăştiat 39 tone de material antiderapant pentru a preveni şi combate formarea poleiului ( 27 tone în Pasul Gutâi, opt tone Pasul Prislop şi patru tone Dealul Pietriş). Cerul este acoperit pe majoritatea sectoarele de drumuri naţionale. Vântul prezintă intensificări de până la 30 km/h la Borşa. Ninge slab în Pasul Gutâi şi Vişeu de Sus. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare cad în Baia Mare. Vizibilitatea este bună în trafic. 
 
Pe sectoarele de drumuri judeţene au căzut precipitaţii sub formă de ninsoare în zonele Cavnic şi Fereşti, respectiv sub formă de ploaie în zona Baia Mare şi Târgu Lăpuş. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea sectoarelor de drumuri judeţene au intervenit cu 20 de utilaje, cu lamă şi au răspândit 250 tone de material antiderapant pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil pe sectoarele de drumuri judeţene din zonele Cavnic şi Fereşti, respectiv pentru prevenirea şi combaterea poleiului în zona Târgu Lăpuş. Carosabilul este curat şi  umed.
 
Meteorologii au prognozat pentru astăzi că vremea se va răci faţă de zilele precedente, devenind apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificari în zona montana înaltă, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad Celsius şi 2 grade Celsius, iar cele minime între -7 şi -4 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările