Drumurile expres din Maramureş intră în linie dreaptă. Suma uriaşă alocată judeţului prin PNRR

Drumurile expres din Maramureş intră în linie dreaptă. Suma uriaşă alocată judeţului prin PNRR

FOTO Arhivă Adevărul

Judeţului Maramureş i-au fost alocate 760,73 milioane de euro pentru proiectele de infrastructură rapidă, prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de peste 30 de miliarde de euro, a fost lansat în consultare publică în urmă cu câteva zile, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban. Planul este structurat pe trei piloni şi 12 domenii prioritare pentru dezvoltarea României.
 
Potrivit unui document lansat de Guvern, din cele 2.336,73 milioane euro prevăzute pentru drumurile expres din România, 760,73 milioane de euro sunt destinaţi judeţului Maramureş pentru proiectele de infrastrctură rapidă. 
 
Drumurile expres Baia Mare – Jibou şi Baia Mare – Satu Mare beneficiază de cea mai mare alocare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) la capitolul drumuri expres, conform documentului. 
 
Drumului expres Baia Mare - Jibou i-au fost alocaţi peste 400 de milioane de euro, fiind cea mai mare sumă alocată. Pentru tronsonul Baia Mare - Satu Mare, în lungime de peste 55 de kilometri, sunt alocate peste 336 milioane de euro.
 
Sectorul de Drum Expres Baia Mare-Satu Mare, cu o lungime totală de 55,56 km, va fi un drum de mare viteză, cu două benzi pe sens şi viteză maximă de 130 km/h. Coridorul de drum expres dintre Baia Mare şi Satu Mare reprezintă o parte a drumului expres Someş, care asigură conectivitatea rutieră în partea de Nord-Vest a ţării, între Autostrada A3 (zona Turda) – Cluj-Napoca (zona Apahida), Dej (Beclean-Bistriţa) – Baia Mare (Livada-Halmeu) – Satu Mare – Oar.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

„Chinul“ autorităţilor din nordul României ca să repare de trei ani, cu fonduri europene, un drum plin de gropi

Investiţie finalizată pe DJ251. 28 de kilometri de drum judeţean au fost modernizaţi cu fonduri europene

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările