Investiţie finalizată pe DJ251. 28 de kilometri de drum judeţean au fost modernizaţi cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: CJ Galaţi
Foto: CJ Galaţi

Valoarea  investiţiei este de 68.975.554 de lei. Au fost realizate lucrări pe două mari tronsoane de drum: Smârdan – Schela şi Cudalbi – Valea Mărului – Matca, porţiunea dintre Slobozia Conachi şi Cudalbi fiind deja modernizată pe exerciţiul financiar  2007-2013.

“DJ 251 este una dintre cele mai importante artere de circulaţie din judeţ, de multe ori folosită de către şoferi ca alternativă la DN25. Fundaţia drumului a fost consolidată, iar terenul în anumite zone a fost stabilizat cu ajutorul unor ziduri de sprijin. Partea carosabilă a fost lărgită, 60 de podeţe au fost reabilitate, iar podurile vechi de mai bine de jumătate de secol au fost modernizate de la zero. De asemenea, s-a turnat un amestec special de asfalt cu polimeri, pentru a creşte rezistenţa la uzură şi la variaţiile de temperatură. Pentru fluidizarea traficului au fost amenajate două sensuri giratorii, la Valea Mărului şi la intrare în localitatea Matca. În plus, la Smârdan s-a amenajat şi pistă de biciclete, ceea ce înseamnă că DJ251 a devenit primul drum judeţean pe care există o astfel de pistă. Această investiţie cu bani europeni a însemnat şi o infuzie de bani în economia locală”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În afară de această investiţie, alţi 2,2 km de drum de pe DJ251, între Matca şi Tecuci, au fost modernizaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. De asemenea, din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean se realizează lucrări în zona localităţii Slobozia Conachi, precum şi pe porţiunea dintre Galaţi (de la limita de proprietate cu municipiul Galaţi) şi intrarea în localitatea Smârdan.

Astfel, pe DJ251 sunt modernizaţi 33 de km, iar valoarea totală a investiţiei este de peste 82 de milioane de lei.

asfaltare drum sosea carosabil Galati 4
asfaltare drum sosea carosabil Galati 3
asfaltare drum sosea carosabil Galati 2
asfaltare drum sosea carosabil Galati 1
Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri