Cum e investigată uciderea pădurarului din Maramureş. Anchetatorii iau în calcul halucinanta pistă a autoîmpuşcării

Cum e investigată uciderea pădurarului din Maramureş. Anchetatorii iau în calcul halucinanta pistă a autoîmpuşcării

La aproximativ două zile de la moartea lui Liviu Pop, pădurarul găsit într-o râpă dintre localităţile Rogoz şi Băiuţ, niciun suspect nu a fost pus sub acuzare. Mai mult, anchetatorii neagă orice implicare a mafiei lemnului în acest caz.

În prima zi, anchetatorii au strâns probe importante de la faţa locului şi au creat un cerc de suspecţi. Joi, 17 octombrie, au fost duse la audieri şase persoane suspecte, însă niciuna dintre ele nu a fost pusă sub acuzare. Şirul audierilor a continuat şi vineri, 18 octombrie, însă tot fără nicio persoană învinuită. 
 
De la autoîmpuşcare la inexistenţa infracţiunii silvice 
 
În prima fază a anchetei, procurorii au cercetat cazul din prisma unui omor, dar nu au exclus ipoteza ca pădurarul să se fi autoîmpuşcat din greşeală în timpul altercaţiei cu bărbaţii pe care i-a găsit în pădure, pe fondul forestier privat pe care acesta îl păzea. Unele surse spun însă că nu poate fi vorba despre o autoîmpuşcare deoarece arma de vânătoare a pădurarului era ruptă, semn că suspecţii au folosit-o atunci când l-au lovit pe pădurar. 

Astăzi, 18 octombrie, anchetatorii au arătat că nu este sigură nici varianta unei infracţiuni silvice, deoarece la faţa locului s-a găsit o căruţă cu lemne uscate, neştiind dacă aceste lemne au fost tăiate din pădure. 
 
„Este un caz complex. Au fost audiate mai multe persoane, dar deocamdată nu a fost pus nimeni sub învinuire. Nu excludem nicio variantă de lucru, dar nu poate fi vorba despre mafia lemnului, cum s-a spus. Au fost găsite nişte lemne uscate, au fost ridicate, nu ştim nici măcar dacă s-au tăiat acestea din pădurea respectivă. Sunt o mulţime de expertize de făcut, inclusiv expertiza balistică a armei”, a spus Bogdan Gabor, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.
 
Autopsia a arătat că pădurarul, tatăl a trei fetiţe, a murit prin împuşcare, hemoragie internă datorată leziunilor multiple pe care le avea. Liviu Pop va fi înmormântat sâmbătă, 19 octombrie în satul natal Borcut. 
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările