Cea mai mare investiţie privată aprobată de Guvern este în Maramureş

Cea mai mare investiţie privată aprobată de Guvern este în Maramureş

UAC produce componente pentru industria aeronautică    Sursa foto: CJ MM

Universal Alloy Corporation Europe pregăteşte o nouă investiţe în Maramureş în valoare de 130 milioane de euro. Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat în valoare de 37.5 milioane de euro. Suma este cea mai mare aprobată de Guvern pentru o investiţie privată.

Guvernul României a aprobat schema de ajutor de stat pentru investiţia Universal Alloy Corporation din Tăuţii Măgherăuş, lângă Aeroportul Internaţional Maramureş. Investiţia totală va fi de aproximativ 130 de milioane de euro, iar Statul Român va contribui efectiv cu 37,5 de milioane de euro. Aceasta este cea mai mare investiţie privată aprobată de către Guvernul României.

Universal Alloy Corporation Europe, o companie americană care desfăşoară deja afaceri în Maramureş.  Noua investiţie va consta într-un centru pentru producţia de componente pentru aeronave, prin care compania va oferi aproape 2000 de noi locuri de muncă în Maramureş, fiind gândită şi o cale de rulare care va face legătura între curtea noii unităţi de producţie şi Aeroportul Internaţional Maramureş. Universal Alloy Corporation Europe are în prezent la Dumbrăviţa o secţie de producţie profile şi semifabricate din aluminiu care sunt utilizate de toţi marii producători de aeronave din lume.

Societatea a achiziţionat o suprafaţă totală de 40 hectare de teren în imediata vecinătate a aeroportului. Investiţie va cuprinde un centru de design componente şi structuri aeronave, un centru de training şi hale de producţie pe partea de prelucrare titaniu/aluminiu, în care se vor realiza subansamble mari de aeronave, care vor necesita transport aerian cu aeronave cargo speciale. Prin această investiţie, Maramureşul şi România vor figura pe harta mondială a liderilor unei industrii elitiste: industria aeronautică. 

” Statul Român va contribui efectiv cu aproape 40 de milioane de euro. Vorbim despre cea mai mare investiţie privată aprobată de către Guvernul României. Întreaga zonă de lângă investiţia UAC şi Aeroportul Internaţional Maramureş va deveni, încet, polul de dezvoltare economică a judeţului”, a arătat şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea.

 
Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: