A treia localitate din Maramureş care intră în carantină zonală. Judeţul, în scenariul roşu

A treia localitate din Maramureş care intră în carantină zonală. Judeţul, în scenariul roşu

Sursa foto: Prefectura Maramureş

După localităţile Gârdani şi Poienile Izei, oraşul Seini este următorul care intră în carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile. Astfel, începând de joi, sistemul de învăţământ trece din nou în online.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Restricţiile impuse şi măsurile care trebuie respectate de către locuitorii oraşului, dar şi de către cetăţenii care vor tranzita zona carantinată în cele două săptămâni sunt aceleaşi care au fost stabilite şi pentru celelalte două localităţi carantinate zonal, Poienile Izei şi Gârdani”, a transmis prefectul judeţului, Nicolae-Silviu Ungur. 
 
Mai exact, cei care vor ieşi din case vor fi nevoiţi să aibă asupra lor mereu declaraţia pe proprie răspundere, iar pe durata celor 14 zile se interzice intrarea şi ieşirea din localităţile carantinate prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere. 
 
În continuare se va interzice circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor, cu excepţia motivelor bine justificate, în baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. Ieşirea persoanelor din locuinţă este permisă doar pe bază de declaraţie pe propria răspundere, legitimaţie de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator, după caz.
 
Doar în ultimele 24 de ore judeţul Maramureş a înregistrat 212 noi cazuri, iar acum judeţul a trecut în scenariul roşu. Este al doilea judeţ din ţară cu o incidenţă atât de mare, respectiv de 3.04 la mia de locuitori
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Carantină şi filtre ale Poliţiei în Topliţa. Câte cazuri de COVID 19 sunt în satul izolat, cu 160 de locuitori

Două localităţi din Maramureş au intrat în carantină zonală pentru 14 zile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările