A început sezonul Mocăniţei. Cât costă un bilet şi ce primiţi la fiecare călătorie

A început sezonul Mocăniţei. Cât costă un bilet şi ce primiţi la fiecare călătorie

Mocăniţa de pe Valea Vaserului circulă în fiecare zi Foto: Adevărul

Mocăniţa de pe Valea Vaserului este unul dintre cele mai renumite puncte turistice din toată România. Anual mii de turişti călătoresc cu Mocăniţa, fiind declarat în 2013 si obiectivul tuistic al anului.

Ştiri pe aceeaşi temă


În această vară, reprezentanţii CFF Vişeu au stabilit programul şi tarifele, dar vin cu cu câteva noutăţi pentru turiştii care îşi doresc să-şi petreacă o zi pe Valea Vaserului. Mocăniţa va pleca zilnic din staţie, inclusiv duminica, de la ora 09:00. Va ajunge în ultima staţie în jurul orei 11.00, iar întoarcerea se va face la ora 15.30. Biletele costă pentru adulţi 49 de lei, 41 de lei pentru pensionari şi persoanele cu dizabilităţi şi 36 de lei pentru copii. 

Ca noutate, din această vară s-a introdus şi programul „Mocăniţa Special“, cu loc în vagon rezervat. Această ofertă este valabilă pe toate perioada verii şi cuprinde pe lângă traseul cu Mocăniţa şi platou grill, o băutură răcoritoare, o cafea, un desert patiserie, inclusiv o pernă de închiriat gratuită. Preţul este de 83 de lei pentru adulţi. Cei mici vor avea parte de o porţie de mâncare, o băutură răcoritoare, o ciocolată caldă, un desert patiserie, inclusiv o pernă de închiriat gratuită, iar preţul este de 58 de lei. Pentru această ofertă este necesară o rezervare, cu o zi înainte, până cel târziu la ora 20:00.

Reguli de conduită în Mocăniţă

Reprezentanţii CFF Vişeu arată şi câteva câteva aspecte care trebuie luate în considerare pentru a avea parte de o experienţă plăcută cu Mocăniţa:
 - Grupurile trebuie să se anunţe din timp, telefonic sau prin e-mail; fără o rezervare prealabilă nu veţi avea garanţia locurilor!
 - Elevii, studenţii, pensionarii şi persoanele cu handicap sunt rugaţi să deţină asupra lor carnetele sau legitimaţiile;
 - Nu sunt valabile abonamentele sau legitimaţiile emise de C.F.R. sau alte companii de transport;
 - În sezonul de vârf (1 iulie – 15 septembrie), în fiecare zi de luni, tariful pentru copii este redus la 32 Ron;
 - Grupurilor de turişti li se recomandă închirierea unui tren charter;
 - Intrarea în tren este permisă doar pe baza biletului de călătorie!
 -Trenurile pot fi spontan amânate sau anulate daca există avertizări meteo; de asemenea poate apărea, în cazuri excepţionale, necesitatea înlocuirii locomotivei cu abur cu una Diesel;
- Din cauza ofertei reduse de locuri în trenurile regulate, vă rugăm insistent să nu ocupaţi locurile cu bagaje, ci să le depozitaţi în spaţiile destinate lor;
- Pe parcursul călătoriei trebuie obligatoriu respectat regulamentul CFF, care prevede normele de conduită ale pasagerului.
- Pentru evitarea unor situaţii neplăcute la întoarcere, turiştii sunt rugaţi să-şi păstreze locurile iniţiale din tren.


Citeşte şi:
 
 

Mocănița de pe Valea Vaserului este cel mai iubit obiectiv turistic

Imagini din aceeasi galerie
  • Mocănița de pe Valea Vaserului este cel mai iubit obiectiv turistic
  • Mocănița de pe Valea Vaserului este cel mai iubit obiectiv turistic
  • Mocănița de pe Valea Vaserului este cel mai iubit obiectiv turistic
  • Mocănița de pe Valea Vaserului este cel mai iubit obiectiv turistic
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările