FOTO Sesiune Internaţională pentru profesorii de Limba Franceză, la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”

FOTO Sesiune Internaţională pentru
profesorii de Limba Franceză, la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”

Imagine

În acest sfârşit de săptămână, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost gazdă pentru cea de-a III-a ediţie a Sesiunii Internaţionale de Conferinţe şi Ateliere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Invitaţi de onoare la acest eveniment sunt Hélène Thuault, reprezentant al Ambasadei Franţei, însărcinat cu afaceri educative, alături de Adeline Gaudel, formator Cavilam Vichy.

Înscrişi la sesiune au fost peste 50 de profesori de Limba şi Literatura Franceză, veniţi din întreaga ţară, care au asistat la cursurile susţinute de reprezentanţii statului francez.

Suntem încântaţi că le avem în mijlocul nostru pe doamnele Hélène Thuault şi Adeline Gaudel, care prezintă profesorilor de franceză veniţi la eveniment noutăţi în domeniu, a declarat profesorul Angela Sterpu, membru al comitetului de organizare.

Totodată, Hélène Thuault a vizitat vineri mai multe clase din colegiul băcăuan cu scopul de a vedea nivelul de cunoaştere al limbii franceze în învăţământul preuniversitar.

Am venit la invitaţia doamnei Angela Sterpu şi sunt impresionată de ceea ce am găsit în acest colegiu. Am participat la ore cu elevii şi am ajuns la concluzia că elevii români au un nivel foarte bun de cunoaştere al limbii franceze. În România sunt 2000 de firme din Franţa, care intenţionează să angajeze tineri români, buni vorbitori ai limbii franceze. O parte din ei pot urma cursuri univesitare sau postuniversitare pe banii statului francez, a explicat Hélène Thuault.

 Organizatori ai evenimentului sunt, pe lângă catedra de Limba Franceză din cadrul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” şi Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză.

Alte articole:

FOTO VIDEO Soprana Angela Gheorghiu a fost aplaudată minute în şir, pe scena Teatrului de Vară din Bacău. Maicile de la Voroneţ i-au dăruit un coş plin de ouă încondeiate. Rude şi foşti profesori au venit să o îmbrăţişeze

Oneştiul găzduieşte prima ediţie a Cupei "Nadia Comăneci" la gimnastică

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările