O echipă de medici a reuşit, în premieră naţională, reconstituirea unei părţi din craniul unui pacient

O echipă de medici a reuşit, în premieră naţională, reconstituirea unei părţi din craniul unui pacient

Tânărul a primit o şansă la viaţă

Victima a suferit un accident rutier în urmă căruia nu i s-a mai dat nicio şansă la viaţă. pacientul are 26 d ani şi se simte bine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii din Bacău i-au dat o şansă la viaţă unui tânăr de 26 de ani, care a suferit în anul 2017 un grav accident rutier. 

Cu ajutorul unui mulaj şi a unor matriţe, pacientului i-a fost refăcută calota craniană, chiar în sala de operaţie, folosindu-se un ciment special, biologic, din care se fac şi protezele osoase, potrivit  Europa FM.

Cimentul a fost apoi montat cu şururburi în părţile osoase ale craniului care nu au fost afectate.

"Medicul principal s-a documentat pe internet în primă fază, apoi a colaborat cu medici din Belgia, de unde au venit materialele. Pacientului nu i se dăduse nici o şansă. Practic, în urma accidentului, parte din creier îi era protejată doar de piele. Pacientul, în vârstă de 26 de ani, se simte foarte bine acum. Operaţia de reconstrucţie a venit la un an după accident, când omului nu i s-a dat nici o şansă, pentru ca îi fusese zdrobită, efectiv, faţa, traumatismul cranian fiind unul din categoria celor despre care medicii spun că sunt incompatibile cu viaţa", potrivit Europa FM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările