Evaziune uriaşă la o şcoală auto din Bacău. Patronul a „uitat” să plătească taxe de sute de mii de lei

Evaziune uriaşă la o şcoală auto din Bacău. Patronul a „uitat”
să plătească taxe de sute de mii de lei

FOTO arhivă Adevărul

Poliţiştii şi inspectorii de muncă din Bacău au descoperit nereguli majore la şcolile auto din judeţ, evaziunea fiscală fiind cap de afiş, la care se adaugă falsul informatic, falsul sub semnătură privată şi încălcarea Legii 31/1990.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Seviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au luat la verificat şcolile auto  din judeţ, existând suspiciuni că mai multe dintre acestea eludează statul. La acţiune au participat poliţişti de la Economic şi inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău.

Oamenii legii şi inspectorii de muncă au verificat 10 şcoli auto, descoperind mai multe fapte de evaziune fiscală, fals informatic, fals sub semnătură privată şi încălcarea Legii 31/1990.

”Cu ocazia verificărilor efectuate la sediul unei societăţi comerciale din Bacău ce are că obiect de activitate <<şcoală conducători auto>> s-a constatat faptul că, societatea în cauză, în perioada 01.01.2017-31.12.2020 s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului prin neevidenţierea în totalitate a încasărilor realizate, respectiv a taxelor de şcolarizare a cursanţilor şcolii de conducători auto, prejudiciul cauzat fiind în sumă totală de aproximativ 240.000 de lei, respectiv TVA şi impozit pe profit”, spun reprezentanţii IPJ Bacău.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru evaziune fiscală.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Gruparea care a speriat România cu înşelăciuni prin metoda „Acoperişul”. Ocupau casele proprietarilor cu forţa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările