Cum s-au „evaporat“ banii din conturile Colegiului Medicilor Dentişti din Bacău

Cum s-au „evaporat“ banii din conturile Colegiului Medicilor Dentişti din Bacău

Peste 60.000 de lei au dispărut în ultimii ani din conturile Colegiului Medicilor Dentişti Bacău

O fostă secretară a Colegiului Medicilor Dentişti, filiala Bacău, a fost condamnată pentru delapidare, fiind acuzată a sustras aproape toate cotizaţiile medicilor. Este a doua lovitură primită de entitatea juridică în ultimii ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce în 2017 o fostă secretară a Colegiului Medicilor Dentişti din judeţul Bacău a fost condamnată pentru o delapidare de peste 40.000 de lei, la sfârşitul anului trecut, o altă angajată a fost condamnată pentru fapte similare. 

Gabriela Brumă, fostă secretară a Colegiului Medicilor Dentişti Bacău a fost condamnată de instanţa de fond la 2 ani de închisoare cu suspendare, fiind găsită vinovată de săvârşirea infracţiunii de delapidare. Femeia a fost trimisă în judecată, fiind acuzată a sustras 23.258 de lei din visteria Colegiului. Judecătorii au obligat-o să achite suma sustrasă ilegală.

Atât în faţa procurorilor, cât şi a judecătorilor, fosta secretară a negat acuzaţiile reţinute în sarcina sa. Ea a recunoscut că a sustras banii ce reprezentau cotizaţiile membrilor Colegiului Medicilor Dentişti, însă a invocat că suma a fost luată la solicitarea preşedintelui Colegiului de la acea dată şi acordată acestuia cu titlu de împrumut. Preşedintele Colegiului, în schimb, a negat că ar fi primit bani cu împrumut de la secretară. 

”Reprezentantul entităţii de la acea dată, respectiv numita M. R., nu a confirmat cele declarate de către inculpată, motiv pentru care, în cursul urmăririi penale, a fost efectuată o confruntare între aceste două persoane, dar fără niciun rezultat concludent, fiecare parte păstrându-şi poziţie iniţială. Acest din urmă act de cercetare cât şi din celelalte administrate în cauză nu au reliefat aspectul precizat de către inculpată, respectiv că suma de bani pe care a luat-o din casieria Colegiului Medicilor Dentişti - Bacău ar fi reprezentat un împrumut”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Bacău. 

Fosta secretară a contestat sentinţa instanţei de fond, dosarul fiind înaintat Curţii de Apel Bacău, unde se va pronunţa sentinţa definitivă în acest caz, după judecarea căii de atac.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: