Radu Cuzma, poreclit Ninja de Arad face furori printre karatiştii de vârsta lui

Cu toate că încă se află la vârsta la care încă descoperă lumea din jur, spune că a învăţat deja să preţuiască sportul şi mai ales cât de important este să-l practice. Radu Cuzma s-a apucat de karate de şase luni. Tot de atunci face parte din Clubul Sportiv Cobra Arte Marţiale Arad.

Ştiri pe aceeaşi temă

PROFIL
Născut: 03.09.2003, Arad
Studii: Preşcolar
Pasiuni: Jocurile pe calculator, desenele şi animalele

 În aceste zile a avut şansa să participe la primul lui concurs. Marele debut a fost un succes, iar Radu a primit prima diplomă.
„Mi-a plăcut întotdeauna cum le stă sportivilor în chimonou, aşa că am fost de acord imediat să mă apuc serios de acest sport”, mărturiseşte Radu.

Plin de energie

Anul acesta, piticul se pregăteşte să meargă la şcoală, iar în ceea ce priveşte sportul are deja planuri mari de viitor. Radu spune că vrea să devină un mare luptător şi să fie cunoscut în tot oraşul. Pentru acest lucru, băieţelul se pregăteşte alături de antrenorul lui, de trei ori pe săptămână.
„Cunosc deja multe taine legate de karate. Am centura albă şi abia aştept să particip la următoarele competiţii. Vreau să devin cel mai bun, să fiu şi eu antrenor de karate”, e de părere Radu Cuzma, „Ninja de Arad“, cum l-a poreclit chiar antrenorul lui.

Micuţul a urcat pe un ring adevărat zilele trecute, pentru că până acum nu au existat competiţii la o categorie atât de mică de vârstă, ca cea din care face parte el. Merge la antrenamente şi se pregăteşte ca un adevărat profesionist, însă se întristează repede atunci când nu poate veni la sală. „Nu am participat la concursuri, căci sunt încă mult prea mic, iar cluburile nu au o categorie atât de mică. Acum două săptămâni nu am putut să merg la antrenamente pentru că am avut varicelă şi am fost foarte trist”, explică viitorul campion.

Îi plac căţeii


Ca participarea la viitoarele competiţii să fie una cât mai bună, Radu este printre puţinii copii ai clubului care ar vrea să rămână şi după program la antrenamente.
Când nu merge la antrenamente, Radu spune că obişnuieşte să se joace pe calculator, să se uite la desene, la filme şi să se joace cu căţelul lui.
Este la fel de pasionat şi de maşini iar acasă are o adevărată colecţie cu fel de fel de modele de autoturimse şi spune că şi-ar dori ca într-o zi să le poată conduce pe toate.

„Până o să am atâtea maşini, am încredere în antrenorul mea că mă va ajuta să devin un profesionist la karate, să câştig multe diplome şi premii şi să ajung cât mai repede la centura neagră. Îmi doresc să devin un campion, iar mai apoi să-mi deschid un club de karate”, a încheiat Radu Cuzma.

Întrebări şi răspunsuri
Ce alte sporturi îţi mai plac?
Îmi place fotbalul, dar am multă energie pe care trebuie să o consum, de aceea părinţii au hotărât să mă dea la karate.

Ai emoţii la concursuri?
Puţin, da. Cred totuşi că sunt destul de bine pregătit şi o să trec cu bine.

Cum crezi că o să fie la şcoală?
Sper să am colegi buni. Ştiu că nu o să ne mai putem juca la fel de mult ca şi la grădiniţă, de aceea eu unul o să fiu cu siguranţă mai serios.

Ce-i place
Radu Cuzma spune că îi plac animalele foarte mult, în special căţeii. „Îmi place să merg la antrenamente, să mă joc pe calculator şi să am grijă de căţelul meu. Îmi mai plac desenele”, explică micuţul karatist.

Ce nu-i place
Viitorul campion spune că nu-i place când se mai ceartă cu vreun coleg la grădiniţă şi când nu are voie să stea prea mult pe afară. În rest, micuţul arădean recunoaşte că nu are de ce să se plângă pentru că are parte de tot ce îşi doreşte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările