Pericol de incendiu în aproape toate spitalele din județ, la instalaţiile de curent

Mai multe echipe formate din pompieri şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică au verificat toate unităţile sanitare din judeţ, pentru a depista eventualele riscuri care pot apărea la sistemele electrice.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma tragediei de la Maternitatea Giuleşti, din Bucureşti, unde mai mulţi nou-născuţi şi-au pierdut viaţa după ce un aparat de aer condiţionat a luat foc, autorităţile locale s-au autosesizat şi au început o serie de controale pe la toate spitalele din judeţ.

Echipe formate din militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad alături de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au verificat 20 de spitale şi au urmărit dacă există căi de evacuare în caz de incendiu şi ce instalaţii electrice ar putea lua foc sau ar putea declanşa explozii.

Zeci de amenzi

„În urma verificărilor efectuate, au fost constatate 121 deficienţe pe linia respectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor, unele fiind soluţionate operativ pe timpul controlului. Au fost aplicate 13 amenzi principale”, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş”. Cele mai des întâlnite nereguli au fost instalaţiile electrice deteriorate pe care directorii de spitale sunt obligaţi să le înlocuiască în perioada următoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările