O asistentă din Arad a murit infectată cu COVID-19, după ce a ales să salveze vieţi în prima linie

O asistentă din Arad a murit infectată cu COVID-19, după ce a ales să salveze vieţi în prima linie

Ana Maria Ciurdar

Ana Maria Ciurdar (48 de ani) lucra ca asistent medical la substaţia Ineu a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad.

Ana Maria Ciurdar suferea de o boală cronică şi plănuia să se pensioneze de invaliditate. Asistenta a lucrat însă cu toate forţele de la începutul pandemiei de coronavirus, ca asistent medical la substaţia Ineu a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad. În 19 octombrie, Ana Maria Ciurdar a fost confirmată cu COVID-19, a fost internată la Spitalul Orăşenesc din Ineu. Starea ei de sănătate s-a agravat foarte repede, iar medicii nu au mai putut să o ajute. A decedat luni, în 26 octombrie. 
 
“Este primul deces cauzat de COVID al unui angajat din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad. Nici cazurile de infectare cu coronavirus nu au fost numeroase în rândul personalului angajat. Asta pentru că nu au avut nicio problemă cu echipamentele de protecţie sau cu dezinfectanţii. La începutul pandemiei s-au înregistrat două cazuri de infectare (un şofer şi un asistent), iar în prezent sunt şapte active, acestea fiind efectul răspândirii comunitare”, scrie site-ul Aradon.ro.
 
La această oră, la Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad mai sunt confirmaţi pozitiv IT-istul instituţiei, un medic, un ambulanţier şi un asistent medical. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările