Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, va inaugura la Arad cea mai modernă gară din Europa de Est

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, va inaugura la Arad cea mai modernă gară din Europa de Est

Lucrările vor fi ianugurate joi FOTO arhivă Adevărul

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, va efectua, joi, o vizită de lucru la Arad, începând cu ora 10:00. De asemenea, începând cu ora  14.00, ministrul se va afla pe şantierul autostrăzii Timişoara – Lugoj, Lotul II.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Arad, Dan Costescu, va vizita Gara care a fost modernizată. Este vorba despre mega-proiectul de modernizare a căii ferate pe relaţia frontieră-Curtici-Arad şi a Gării Arad. Un proiect în valoare de 1,38 miliarde lei, din care lucrările de modernizare a Staţiei CFR Arad ajung la 334 milioane lei. 

Lucrarea a debutat pe 27 martie 2012, având un termen de finalizare de 36 de luni. Termenul iniţial, iunie 2014, a fost cu mult depăşit. Lucrările au fost finalizate acum câteva zile, iar Staţia CFR este gata de inaugurare. 

Prin această modernizare gara din Arad va deveni cea mai modernă din Europa de Est. O pasarelă supraterană pentru călători a fost construită şi face legătura între peroane şi clădirea istorică a gării. Astfel, au fost închise pasajele subterane. Pasarela are lifturi, scări rulante, dar şi magazine sau alte tipuri de facilităţi pentru călători. Tot în gară a fost construită o clădire pentru mentenanţă, care va cuprinde ateliere tehnologice, laboratoare, birouri, arhive şi magazii. De asemenea, au fost refăcute peroanele şi modernizat un centru de management al traficului feroviar.

Clădirea Gării Arad a fost construită în 1910, după planurile arhitectului Ludovic Szantay. Este a treia clădire, pentru că primul tren a circulat în oraş în 25 octombrie 1858, anul deschiderii liniei Lokoshaza-Curtici-Arad.

 

Vă mai recomandăm: Aradul va avea cea mai modernă gară din Europa de Est

Noul Guvern. Cine este Dan Costescu, ministrul propus pentru Transporturi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările