Frații jderi, Rufus și Ranger, salvați de la moarte, s-au întors în sălbăticie

Frații jderi, Rufus și Ranger, salvați de la moarte, s-au întors în sălbăticie

Jderii s-au întors în sălbăticie

Deveniţi atracţia centrului de vizitare Ceala, cei doi jderi, salvaţi de reprezentanţii Poliţiei Animalelor, de la Dezna, din podul unei case, au fost eliberați în sălbăticie. Până acum, jderii au fost îngrijiți de Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului.

Pentru cei doi fraţi, reprezentanţii parcului au amenajat un spaţiu pe cât posibil apropiat mediului natural. Cu timpul, cei doi pui au crescut şi au arătat că vor să se întoarcă în liberate. Rufus si Ranger se pot însă întoarce oricând la locul în care au fost crescuţi.

„Au fost hrăniţi cu biberonul, iar angajaţii parcului le-au construit o volieră în care au amenajat un habitat apropiat de cel natural. În cele 7 luni care au trecut, Rufus şi Ranger au devenit adulţi şi s-au sălbăticit. Echipa de la parc a hotărât să nu-i mai atingă încă de acum 4 luni tocmai pentru a-i pregăti pentru viaţa pe care urmau să o ducă în sălbăticie. În ultima perioadă, cei doi fraţi au dat mai multe semnale că ar dori să încerce viaţa din afara gardului de sârmă, aşa că au fost eliberaţi în Pădurea Ceala. Pentru siguranţă însă, angajaţii parcului au lăsat un mic tunel deschis în spatele volierei pe unde jderii pot intra şi găsi hrană şi adăpost în cazul în care viaţa de «afară» nu va fi aşa cum s-au aşteptat“, a povestit Paul Hac, directorul Parcului Natural Lunca Mureşului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările