Experienţa unui arădean specialist în kinetoterapie, care a plecat să trateze bolnavi în Spania

Experienţa unui arădean specialist în kinetoterapie, care a plecat să trateze bolnavi în Spania

Daniel este acum voluntar la Crucea Roşie Spania

Tânărul arădean Daniel Mitre a reuşit, în ultimii ani, să devină un nume destul de cunoscut şi respectat în România, iar acum a ales să meargă să ajute şi oamenii de peste hotare. În ţară, acesta şi-a adus aportul în realizarea mai multor proiecte frumoase şi a făcut ani de zile voluntariat în diferite organizaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acum arădeanul, a părăsit ţara pentru a lucra în Spania ca şi terapeut. Mai mult de atât este voluntar la Crucea Roşie din ţara respectivă.

Daniel a urmat cursurile la clasa profesorului Petre Gradinaru, specialist în recuperare medicală, kinetoterapie, balneoterapie şi masaj, absolvent al Academiei de Educatie Fizica şi Sport – Bucuresti, profil Cultură fizică medicală în anul 1988, cu activitate în domeniu la Spitalul de recuperare neuromotorie – Sibiu, secţia copii şi cursuri de specializare la spitalul Kinderzentrum din Munchen. 

Cunoscut pentru realizările în ultimii ani în domeniul masajului şi mai ales datorită numeroaselor premii naţionale obţinute în acest domeniu, terapeutul Daniel Mitre reuşeşte să îmbine perfect plantele medicinale în arta masajului, printr-o serie de tehnici de masaj care au ca scop principal eliminarea surmenajului intelectual, oboseala cronică şi durerile de cap. A cunoscut succesul în modul său, petrecând timpul liber implementând proiecte care îi duc mai departe numele.

De câteva luni acesta s-a stabilit în Spania. Contactat de Adevărul, acesta a declarat:

„Toată lumea mi-a pus această întrebare, de ce am plecat dintr-un loc în care îmi era bine. Întotdeauna am crezut în destin şi sunt convins că aceasta este o etapa a vieţii. Nu mi-am planificat această mutare, a venit de la sine şi am spus DA unor oportunităţi pe care mi-am dorit să nu le refuz. Mă gândeam că viaţa este plină de oportunităţi de care nu ne pasă în anumite momente. Fiecare decizie este extrem de importantă pentru momentele care vor urma. Poate că ai 30, 40 sau 50 de ani. Nu contează. Niciodată nu este târziu să faci ceea ce simţi. Un minim de efort înseamnă a doua şansă pe care ţi-o oferi. De foarte mult timp am eliminat cuvintele «nu mai pot», «m-am săturat». L-am înlocuit cu dorinţa de a trece peste toate cu deminitate. Niciodată nu e prea târziu să faci toate astea, dar este important să le faci pentru tine. De câţiva ani îmi trăiesc şi copilăria şi maturitatea. Ghidat după ceea ce simt şi ce sunt. Fiecare zi este un nou început pentru mine pentru că am înţeles că viaţa se trăieşte acum. Nu fug după fericirea pe care o caută toată lumea prin diverse definiţii. Am înţeles că fericit sunt atunci când zâmbesc dimineaţa. Şi sunt om, am problemele mele pe care le port în spate, am sentimente mai puţin plăcute şi lucruri care nu se concretizează niciodată, oameni care mă dezamăgesc şi oameni care mă liniştesc. Niciodată nu e prea târziu să ştii cum e să te regăseşti, să te iubeşti, să ai încredere în propria persoană aşa cum ai în cei de lângă tine. Din punct de vedere profesional aici îmi este bine. Am şansa să cunosc noi mentalităţi şi să îmi fac meseria într-un mod plăcut, într-un mediu în care îmi face plăcere să lucrez”, afirmă Daniel.

Daniel Mitre a părăsit Aradul în urmă cu câteva luni

Ca şi în ţară, în timpul liber face diverse activităţi care contribuie la sprijinirea celor care au nevoie de ajutor. Acum este voluntar la Crucea Roşie Spania şi se împlică în diverse acţiuni organizate de aceştia.

„Nu pot spune că nu îmi lipseşte România, dar acum sunt exact în locul în care vreau să fiu”, mai adaugă Daniel Mitre. Daniel Mitre este tânărul care s-a remarcat prin poeziile sale de dragoste inspirate din viaţa de zi cu zi, dar şi prin fatul că a pus bazele unui proiect de sprijin a zeci de copii cu dizabilităţi, pe care i-a ajutat prin masaj terapeutic şi kinetoterapie.

 

Vă mai recomandăm: 

Cel mai bine cotat terapeut din vestul ţării va lansa volumul  „Masajul pe înţelesul tuturor”

Un terapeut din Arad îmbină perfect plantele medicinale cu arta masajului

PORTRET Daniel Mitre, tânărul arădean care îşi scrie dragostea în versuri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările