Cel mai modern liceu din ţară îşi deschide porţile

Cel mai modern liceu din ţară îşi deschide porţile

Reabilitarea Colegiului a durat 37 de luni

Unul dintre cele mai moderne licee din ţară îşi va deschide săptămâna viitoare porţile. Este vorba despre Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad, care pe data de 11 octombrie, porţile atât pentru foştii absolvenţi şi profesori, cât şi pentru persoanele care doresc să vadă investiţia realizată pe parcursul a 37 de luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut de primarul Falcă. Acesta a precizat că a avut o întâlnire cu directorul Colegiului pentru stabilirea unei conferinţe de informare a publicului despre proiectul de reabilitare a clădirii.  „Conferinţa de prezentare a proiectului va avea loc în data de 11 octombrie, între orele 13-14, iar apoi între orele 14-21 cei care doresc pot să viziteze Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad, deoarece va fi Ziua Porţilor Deschise.

Arădenii au ocazia să cunoască astfel posibilităţile  pe care le are Colegiul, dar şi oportunităţile pe care le pot găsi în interiorul clădirii”, a declarat primarul Falcă. Acesta  a mai precizat că în curând Colegiul Naţional „Moise Nicoară” va sărbători 140 de ani de existenţă.

Vă reamintim că proiectul „Reabilitarea Colegiului Naţional Moise Nicoară” a fost derulat de Primăria municipiului Arad cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Este vorba despre cea mai mare investiţie din sistemul de învăţământ românesc, având valoarea totală de 11,4 milioane de euro.

În cadrul Colegiului au fost create săli pentru activităţi sportive (box, tenis de masă, fitnes, biliard), pentru muzică, club foto, teatru, sală proiecţie filme, bloc alimentar iar în mansarda imobilului a fost amenajat un observator astronomic. Însă,  nu toate lucrările sunt finalizate. O parte dintre acestea  vor fi realizate cu bani de la bugetul local.

 

Vă mai recomandăm: Final de anchetă: oasele găsite în subsolul Colegiului Naţional „Moise Nicoară” provin de la un adult şi un copil

Colegiului Naţional Moise Nicoară, reabilitat de o firmă „specializată” în monumentele istorice 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările