Călătoria cu tramvaiul şi autobuzul va costa mai mult

Călătoria
cu tramvaiul şi autobuzul va costa mai mult

Călătoria cu tramvaiul va fi mai scumpă FOTO arhivă

Călătoria cu tramvaiul şi autobuzul va fi mai scumpă în judeţul Arad.  Procentul cu care se va face majorarea este cuprins între 9 şi 25 la sută.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această scumpire este prevăzută într-un proiect care se află la transparenţă şi care în curând va ajunge pe masa consilierilor locali.

„În ultima perioadă preţurile la energia electrică, impozite şi taxe, dar şi la piesele de schimb au crescut semnificativ, iar tarifele la transportul local nu au mai crescut din 2010, când s-a regândit întregul sistem de transport, atunci eliminându-se unele linii şi introducându-se abonamentul unic pentru toate mijlocele de transport în comun. Realizând o analiză a preţurilor la tarifele practicate în alte mari localităţi din ţară constatăm că în majoritatea localităţilor tariful practicat pentru o călătorie este de 2 lei, iar pentru un abonament este de 60 de lei”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Astfel, potrivit proiectului, o călătorie cu tramvaiul sau autobuzul se va majora de la 1,6 la 2 lei.

Transportul preorăşenesc pe o distanţă de 10 kilometri se va taxa cu 4 lei, în loc de 3,2, cel pe 15 kilometri cu 5 lei, faţă de 4,2, cel pe 20 de kilometri cu 6 lei, faţă de 5,2, iar cel pe distanţă de 25 de kilometri va costa 7 lei, în loc de 5,8. De asemenea, un abonament pe toate liniile va costa 65 de lei, în loc de 58 de lei.

Cei care doresc mai multe detalii despre acest proiect pot accesa site-ul www.primariaarad.ro.

 

Vă mai recomandăm: Primăria Iaşi mai pregăteşte o scumpire, la pachet: gunoiul şi transportul în comun

O călătorie cu autobuzul ori tramvaiul va costa 1,8 lei. Vedeţi de când se va aplica majorarea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: