Ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică: Teleorman, judeţul unde sunt 16 pensionari la 10 salariaţi

Ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică: Teleorman, judeţul unde
sunt 16 pensionari la 10 salariaţi

Pensionari  FOTO: Adevărul

Ultimele date publicate de Institutul Naţional de Statistică arată că, în primul trimestru al anului în curs, numărul mediu al pensionarilor din România a fost de 5,223 milioane, iar raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a rămas 9 la 10. Însă, în judeţe precum teleorman, Giurgiu, Vaslui, Botoşani şi Călăraşu, raportul amintit mai sus arată cu tot altfel.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acest raport prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariaţi în Municipiul Bucureşti, la 16 pensionari la 10 salariaṭi în judeţul Teleorman, 15 la 10 în Giurgiu ṣi Vaslui ṣi 14 la 10 în Botoṣani, Călăraṣi, Dâmboviṭa ṣi Neamṭ“, se arată în datele INS, citate de news.ro.

Potrivit sursei citate, numărul mediu al pensionarilor din România a fost de 5,223 milioane în primul trimestru, în scădere cu 6.000 faţă de trimestrul precedent. Iar pensia medie a scăzut cu 0,9%, la 1.122 de lei.

Mai puteţi citi:

Cât de bine câştigă pensionarii din judeţul lui Dragnea
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: