Restricţii rutiere pe podul peste râul Vedea. Primarul Alexandriei: „Sunt sceptic că vor reuşi de data aceasta să se încadreze în graficul de lucrări asumat“

Restricţii
rutiere pe podul peste râul Vedea. Primarul
Alexandriei:
„Sunt sceptic că vor reuşi de data aceasta să
se încadreze în graficul de lucrări asumat“

Imagine din timpul lucrărilor din martie 2017  FOTO: Adevărul

Podul de peste râul Vedea, la ieşire din Alexandria, intră într-o serie de lucrări de reabilitare. Acestea ar urma să înceapă de luni, 23 aprilie, potrivit progarmului anunţat de administraţia locală din Alexandria. Circulaţia rutieră va fi restricţionată pe o singură bandă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circulaţia rutieră pe podul peste râul Vedea, la ieşire din oraş, va fi restricţionată pe o bandă de acces de luni, 23 aprilie.  

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Primăriei Alexandria şi semnat de primarul Victor Drăguşin, Compania de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis restricţionarea traficului rutier pe podul de peste râul Vedea şi nu ar fi anunţat administraţia din Alexandria:

„Am constatat cu surprindere şi îngrijorare că de săptămâna trecută au reapărut pe podul de peste râul Vedea, recent reabilitat şi consolidat, indicatoare de circulaţie specifice «şantierului în lucru»". Având în vedere că în calitate de proprietari aşteptăm predarea lucrării către municipalitate, obiectivul fiind transferat către CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) pentru perioada execuţiei lucrărilor, urma să reiau demersurile necesare clarificării întârzierii predării acestui obiectiv pe care se circulă de luni bune şi pe care l-am considerat finalizat. 

Mai gravă consider că este totala lipsă de transparenţă şi comunicare, instituţia pe care o reprezint nu a fost notificată sau înştiinţată de eventuale probleme sau disfuncţionalităţi care să necesite noi lucrări de intervenţie la pod“.

Drăguşin mai precizează în comunicat că a solicitat de urgenţă o întâlnire cu toţi factorii implicaţi şi a aflat că de luni, 16 aprilie, urma ca CNAIR să restricţioneze traficul pe podul de peste râul Vedea întrucât constructorul are d efăcut o serie de lucrări de remediere solicitate.

Potrivit primarului, constructorul şi CNAIR estimează că lucrările nu ar putea dura mai mult de 45 de zile. Însă acesta se declară sceptic: „având în vedere modul în care s-a executat această lucrare, nenumăratele blocaje şi întârzieri, termenele repetate asumate şi nerespectate sunt sceptic că aceştia vor reuşi de data aceasta să se încadreze în graficul de lucrări asumat“.

Graficul lucrărilor

  • 23 - 27 aprilie - frezat şi turnat asfalt - circulaţia va fi restricţionată pe o singură bandă;
  • 27 aprilie - 2 mai - se va relua circulaţia pe ambele benzi;
  • 2 - 20 mai - refacerea rosturilor de dilatare - circulaţia va fi restricţionată pe o singură bandă;
„Având în vedere lipsa de responsabilitate şi profesionalism cu care a fost tratată această lucrare, gravitatea redării circulaţiei rutiere a unui pod pentru care nu există recepţie finală a lucrărilor, disfuncţionalităţile create în traficul rutier şi opacitatea de care m-am lovit în toată această perioadă, cât podul a fost în lucru solicit public tuturor instituţiilor cu atribuţii de control să intervină în limitele şi competenţele prevăzute de lege, să verifice şi să primim dovezi clare (documente - nu vorbe) ca podul de peste râul Vedea a fost reabilitat conform proiectului şi respectă toate standardele şi normativele din domeniul construcţiilor de poduri“, mai susţine primarul Alexadriei.

Mai puteţi citi:

Lucrările la podul de peste Vedea vor fi finalizate în cel mult trei luni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările