Dezastru la simularea Evaluării Naţionale în Teleorman: Doar 43,38% dintre elevi au luat note peste 5

Dezastru la simularea Evaluării Naţionale în Teleorman: Doar 43,38% dintre elevi au luat note peste 5

Foto arhiva

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a  centralizat rezultatele simulării Evaluării naţionale la clasa a VIII-a. Doar 43, 38% dintre elevii participanţi la testare au luat note peste 5.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezultatele simulării Evaluării Naţionale din acest an scot, din nou,  la iveală gradul slab de pregătire al elevilor. Din totalul celor 3288 de elevi înscrişi, prezenţi 3057, doar 1326 (43,38% )  au obţinut medii peste 5,00. Niciun elev din Teleorman nu a reuşit să treacă de simulare cu media generală 10.00.
 
La şase şcoli din mediul rural-Ciuperceni, Răsmireşti, Furculeşti, Pietroşani, Valea Cireşului şi Buzescu, niciun elev nu a luat peste 5.00 la simulare, promovabilitatea  peste nota de trecere fiind în cazul acestor unităţi şcolare 0%.
 
După corectarea lucrărilor , Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a realizat şi un top al unităţilor. Pe primul loc apare Şcoala gimnazială Lisa, însă poziţia nu este relevantă având în vedere că aici simularea a fost susţinută de un singur elev, care a reuşit să ia peste 5.00.
 
Potrivit clasamentului realizat de ISJ Teleorman , după notele luate de elevi, pe locul II s-ar situa Colegiul Naţional Unirea din Turnu Măgurele, unde din cei 25 de elevi înscrişi la simulare, unul singur a luat sub 5.00.
Pe locul III apare Şcoala gimnazială ” Mihai Viteazul” din Alexandria, unde din cei 88 de elevi participanţi la simulare, au luat medii peste 5.00, 90,91%. Şcoala Viişoara reuseşte performanţa de a apărea în topul ISJ, tot cu 90, 91% dintre elevi promovaţi. Aici au susţinut simularea 11 elevi şi, cu excepţia unui, toţi au reuşit să ia peste 5.00.
 
La zeci de şcoli din judeţ, majoritatea din mediul rural, majoritatea elevilor au luat note mai mici de 5.00. Potrivit situaţiei prezentate de ISJ Teleorman, doar la 35 de unităţi şcolare din judeţ , promovabilitatea peste nota 5.00 a fost de 50% sau peste 50%. La 91 de şcoli din judeţ, procentul celor care au luat peste 5.00 este mai mic de 50%.
 
Doar 25, 85% dintre elevi au luat peste 5.00 la Matematică
 
Matematica a fost proba care a dat cele mai multe bătăi de cap la simulare şi a adus cele mai mici note. Doar 25,85% dintre elevi au luat note peste 5.00 la matematică. Din cei 3076 de elevi care au susţinut proba de matematică, au luat note de 5.00 sau peste 5.00 doar 795 de elevi. 
La 31 de şcoli din judeţ, niciun elev nu a luat peste 5.00 la Matematică. 16 elevi au reuşit să ia 10.00 la Matematică.
Limba română s-a dovedit o probă mai uşoară.  62,68% dintre elevi au reuşit să treacă de nota 5.00 la această probă. La Limba română s-au luat  11 note de 10.
 
Rezultatele vor fi analizate la nivelul şcolilor, împreună cu elevii şi părinţii
 
În perioada următoare, la nivelul şcolilor vor avea loc discuţii cu elevii şi părinţii pe marginea rezultatelor la simulare. Notele nu vor fi trecute în catalog. 
 
”În perioada următoare, rezultatele obţinute la această simulare vor fi analizate la nivelul   unităţilor de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul Consiliului Profesoral, în vederea adoptării unor măsuri   pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare”, a transmis ISJ Teleorman.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările