VIDEO Stadiul lucrărilor la autostrada Sebeş - Turda. Finalizarea lotului 1, amânată pentru anul 2020

VIDEO Stadiul lucrărilor la autostrada Sebeş - Turda. Finalizarea lotului 1, amânată pentru anul 2020

Zona în care autostrada va ”subtraversa” DN1, între Sebeş şi Alba Iulia

Pe Autostrada A10 Sebeş-Turda, lotul 1, aşa cum deja ne-am obişnuit, antreprenorul Pizzarotti nici nu stă, dar nici nu se grăbeşte, realizând un progres constant de circa 20% pe an.

Ştiri pe aceeaşi temă

La viitorul nod rutier de la Sebeş, după ce au fost montate grinzile din tablier metalic pentru reţeaua 5, cea care va face legătura cu sensul giratoriu de lângă firma Kronospan şi la breteaua mare care va face legătura cu Autostrada A1, pe sensul de mers Deva-Sebeş-Alba Iulia, nu au mai fost făcute progrese notabile.
 
Aşa cum se poate observa din imaginile video, dincolo de râul Sebeş, lansatorul şi o mulţime de grinzi, aşteaptă, probabil, vremuri mai calde. Înainte de Oarda, au început să se contureze locurile pentru spaţiile de servicii, fără a fi însă ridicată nicio structură în zonă.
 
La Oarda nu s-au făcut progrese notabile, iar după ce una dintre familii au obţinut în instanţă oprirea lucrărilor, este puţin probabil ca până la primăvară să mai vedem o activitate serioasă în această zonă. La viitorul pod peste râul Mureş, Impresa Pizzarotti a reuşit „performanţa” ca nici acum, după mai bine de doi ani de la începerea lucrării, să nu reuşească să pună hidroizolaţia.
 
Sursa video: Youtube/ Z
 
Situaţia nu e una roz nici pe şantierul viitorului nod rutier Alba Iulia Sud, mai precis pe breteaua care face legătura cu şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, unde fosta „groapă de gunoi fantomă” rămâne în continuare o problemă. Încă niciun utilaj al antreprenorului nu a intrat în această zonă.
 
Nodul rutier Alba Iulia Nord
 
La capitolul realizări, trebuie să menţionăm totuşi că antreprenorul a reuşit să toarne al doilea strat de asfalt de la km. 8 (dincolo de nodul Alba Iulia Sud) până la km. 13, acolo unde au fost montaţi stâlpi de iluminat, parapeţi şi chiar unele indicatoare rutiere. La viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, în această perioadă, se lucrează la relocarea stâlpilor de înaltă tensiune, un impediment din cauza cărora erau oprite lucrările la pasajul rutier peste calea ferată.
 
 
Având în vedere că lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda este la un progres fizic de circa 80% şi ţinând cont de modul în care a lucrat antreprenorul pe acest lot, în sensul că a realizat un progres de circa 20% în fiecare an, există şanse reale ca la finalul anului 2020 să se circule pe această porţiune de 17 kilometri.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: