Cum a delapidat un fost primar bugetul unei comune. Tribunalul Alba a admis rechizitoriul Parchetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Alba a admis, în final, rechizitoriul întocmit de procurori în cauza în care au fost trimişi în judecată, pentru delapidare, fostul primar al comunei Vinţu de Jos şi fostul director economic al instituţiei.

Iniţial, Judecătoria Alba Iulia a constatat neregularitatea actelor de urmărire penală şi a solicitat Parchetului să refacă rechizitoriul. Decizia a fost contestată la Tribunal, care, în 12 decembrie 2019, a dat dreptate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

”Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia împotriva încheierii pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Alba Iulia. Desfiinţează încheierea atacată şi procedând la soluţionarea cauzei: constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 825/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a administrării probelor, precum şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpaţii: Vlad Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare (7 fapte) şi Groza Valentin Nicolae pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare (7 fapte). Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Vlad Gheorghe şi Groza Valentin Nicolae”, se precizează în minuta hotărârii definitive a Tribunalului Alba.

Cei doi sunt acuzaţi de delapidare prin producerea unui prejudiciu în bugetul comunei Vinţu de Jos de peste 30.000 de lei. ”În cursul anului 2012, în calitate de primar al comunei Vinţu de Jos din jud. Alba la data comiterii faptelor, inculpatul V. G. şi-a însuşit, în interesul său, sumele de 3.000 lei şi 3.000 lei oferite cu titlu de sponsorizare pentru evenimente socio-culturale organizate de primărie de către două societăţi comerciale în baza a două contracte de sponsorizare şi a chitanţelor aferente, cauzând persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos un prejudiciu în cuantum total de 6.000 lei. În perioada 2012 – 2014, inculpatul V. G a semnat în calitate de primar cinci contracte de sponsorizare încheiate între Primăria Comunei Vinţu de Jos şi o societate comercială, în baza cărora inculpatul G.V.N., în calitate de contabil şef, şi-a însuşit fără drept suma de 18.000 lei, participând la cauzarea persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos a unui prejudiciu în cuantum de 18.000 lei”, se afirmă în rechizitoriul Parchetului.

În continuare, în rechizitroiu se susţine că, în perioada 2012 - 2014, în calitate de contabil şef în cadrul Primăriei Vinţu de Jos, inculpatul G. V. N. şi-a însuşit, în interesul său, suma de 18.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o societate comercială în baza a cinci contracte de sponsorizare, completând olograf contractele şi semnând chitanţele aferente acestor contracte. De asemenea, acesta şi-ar fi însuşit suma de 3.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o societate comercială în baza unui contract de sponsorizare, precum şi suma de 4.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o altă societate comercială, completând şi semnând cele din urmă două contracte şi chitanţele aferente acestora. Prejudiciul total cauzat este în cuantum total de 25.000 lei.

Citiţi şi:

 

FOTO Prima parcare supraterană din Alba Iulia va costa 3 milioane de euro. Pe acoperiş va fi construit un teren de sport

 

Semne care arată că maşina are probleme la ambreiaj. Cum putem prelungi „viaţa“ acestei piese esenţiale pentru autovehicul

 

VIDEO Urmarea protestului organizat de români din Diaspora la Sebeş. Amendă de 3.000 de lei pentru proprietarul unui camion care transporta lemn ilegal

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite