VIDEO Sute de oameni au protestat la Sebeş faţă de ”tăierile abuzive” de păduri din perioada stării de urgenţă

VIDEO Sute de oameni au protestat la Sebeş faţă de ”tăierile abuzive” de păduri din perioada stării de urgenţă

Protestatarii s-au adunat în parcarea din faţa Kronospan Sebeş. Foto: alba24.ro

Câteva sute de persoaen au protestat sâmbătă, 23 mai 2020, în parcarea din faţa companiei Kronospan Sebeş faţă de ”tăierile abuzive de păduri din timpul stării de urgenţă”.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 13.30 Protestatarii au pornit într-un convoi de maşini pe străzile din municipiul Sebeş. Se claxonează şi se afişează steaguri tricolore. Unul dintre organizatori a spus că este vorba despre un protest-maraton, ce ar urma să fie continuat în perioada următoare la Braşov, Covasna, dar şi Hunedoara, Deva, Rădăuţi, Maramureş sau alte locaţii. 
 
Ştirea iniţială: Manifestanţii poartă steaguri naţionale, iar unii dintre  protestatari au măşti de protecţie. Iniţial, organizatorii au precizat că protestul va avea loc în maşini, dar, în final, oamenii s-au adunat în parcare şi nu au mai respectat regulile de distanţare socială.
 
Oamenii sunt din mai multe judeţe din ţară, printre care Mureş, Sibiu, Hunedoara, Cluj. Organizatorul protestului este George Simion, preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor. Organizatorii doresc să protesteze sâmbătă şi în faţa sediului companiei HS Timber Group, fosta Holzindustrie Schweighofer.
 
Grupul care a iniţiat manifestarea susţine că a primit ”numeroase informaţii şi semnale de la cetăţeni din toate regiunile României cu privire la tăierile şi transporturile de buşteni disproporţionat de mari comparativ cu perioada anterioară”.
 
 
”Până acum, ministrul Mediului şi premierul României au bagatelizat problema şi au încercat să evite dezbaterea publică, ducând subiectul în derizoriu. Dacă starea de alertă cu privire la Sars-Cov-2 este temporară, starea de alertă civică faţă de hoţie, ilegalităţi, nedreptăţi şi exploatarea sălbatică a pădurilor României trebuie să fie permanentă. Jaful pădurilor a luat o şi mai mare amploare în perioada stării de urgenţă, cu grave consecinţe economice şi sociale”, susţin organizatorii.
 
Foto: alba24.ro
 
Protestul este monitorizat de poliţişti şi jandarmi.
 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: