Veşti bune de pe lotul 2 din A10 Sebeş - Turda: primul asfalt în zona alunecării de teren de la Oiejdea VIDEO

Veşti bune de pe lotul 2 din A10 Sebeş - Turda: primul asfalt în zona alunecării de teren de la Oiejdea VIDEO

Antreprenorul a turnat asfalt pe sensul spre Turda. Foto: ziarulunirea.ro

Constructorul lotului 2 al A10 Sebeş Turda a turnat primul strat de asfalt în zona alunecării de teren de la Oiejdea, singurul punct critic care a mai rămas pe acest tronosn de autostradă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 18 septembrie, constructorul Aktor a turnat primul strat de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeş-Turda. 
 
Acesta ar urma să fie utilizat pentru dechiderea circulaţiei cu retricţii şi limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren, care să permită deschiderea traficului pe ambele sensuri de mers.
 
În zona alunecării au fost foraţii alţi piloţi, s-a lucrat la excavaţii şi la pământ armat, fiind, de departe punctul din şantier cu cea mai bună mobilizare.
 
 Lucrările la cei circa 25 de kilometri ai Lotului 2 din Autostrada A10 Sebeş - Turda sunt aproape de final. E vorba de ultimii kilometri care aşteaptă să fie finalizaţi după lucrări de mai bine de 7 ani la autostrada A10.

 
„Pe Sebeş - Turda Lotul 2 sunt 29 de kilometri care se vor termina anul ăsta. Trebuie ca cineva să fie foarte-foarte rău intenţionat să nu se întâmple asta. Sunt la 98%, mai sunt de pus parapeţi mediani, foarte puţin strat de uzură”, a spus fostul ministru Cătălin Drulă la B1TV, potrivit Hotnews.ro, ca reacţie la afirmaţiile unui consilier al premierului Florin Cîţu care susţinea că lotul nu va fi gata ăn acest an.
 
Lotul 2 are o lungime de 24,3 km, însă odată cu deschiderea sa vor fi daţi în trafic alţi circa 4,5 km de autostradă de pe loturile adiacente care nu puteau fi folosiţi până acum. „Bineînţeles, va fi acest truc retoric. 'Am descoperit că sunt nişte probleme cu proiectele lăsate de Drulă', după care peste o lună 'prin eforturile noii echipe aceste probleme vor fi puse pe roate'. Eu nu mă opresc în trucurile astea politice”, a spus Drulă.
 
Deschiderea Lotului 2 (24,25 km) ar finaliza practic darea în trafic a întregii autostrăzi A10, după ce în decembrie anul trecut a fost deschis şi Lotul 1 (17 Km). Ambele loturi în lucru încă din 2014. Întreaga autostradă A10 are o lungime de circa 70 km şi leagă autostrada A1 (Sebeş) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările