Un tânăr care a încercat să violeze o minoră pe stradă, condamnat la pedeapsă cu suspendare

Un tânăr care a încercat să violeze o minoră pe stradă, condamnat la pedeapsă cu suspendare

Sursa foto: Pixabay

Un tânăr în vârstă de 18 ani din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a încercat să violeze o minoră pe stradă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ş. Rareş a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce într-o seara de decembrie a încercat să violeze, pe o stradă dintr-un cartier din Alba Iulia, o minoră de 14 ani, care mergea spre casă. De asemenea, agresorul trebuie să plătească suma de 6.000 de lei daune morale.
 
Acesta a fost prins de poliţişti 3 zile mai târziu, pe 23 decembrie 2020. După ce a fost prins, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au cerut arestarea preventivă a acestuia, dar judecătorii au respins cerere şi l-au lăsat liber. Abia în apel, magistraţii Tribunalului Alba au dispus arestarea la domiciliu.
 
Însă, tânărul nu a respectat măsura arestării la domiciliu. Mai exact, în data de 15 şi 16 martie 2021 acesta a părăsit domiciliul la care era arestat. Drept urmare, procurorii au cerut şi obţinut arestarea preventivă a acestuia.
 
La cea mai recentă verificare a măsurii preventive, din data de 13 aprilie, arestarea preventivă a fost menţinută, tânărul fiind încarcerat la Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava.
 
Pentru fapta comisă, judecătorii Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat pe Ş. Rareş la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru tentativă de viol. De asemenea, acesta a fost obligat la 80 de ore de muncă în folosul comunităţii, ore pe care le va executa în cadrul Primăriei Alba Iulia sau la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
 
Procurorul care a participat la şedinţa de judecată a solicitat condamnarea inculpatului la o pedeapsă cu închisoarea, cu executare, în regim de detenţie. Potrivit procurorilor, în timp ce minora se deplasa spre casă, Rareş, tânărul de 18 ani a început să meargă în spatele acesteia.
 
La un moment dat a prins-o pe minoră cu braţul în jurul gâtului, iar pentru a o împiedica să ţipe i-a pus cealaltă mână la gură. După a împins-o pe tânără de pe trotuar, în spatele unui gărduleţ. Copila a căzut pe burtă, iar agresorul a întors-o cu faţa către el, s-a poziţionat deasupra sa, imobilizând-o cu braţele, şi a sărutat-o.
 
”În tot acest interval de timp, persoana vătămată a încercat să opună rezistenţă, să lovească cu picioarele şi să îl dea pe inculpat jos de pe ea. De asemenea, în încercarea de a scăpa, persoana vătămată a ţipat de mai multe ori în momentele în care a reuşit să înlăture mâna inculpatului de pe gura sa şi a încercat să solicite ajutor de pe telefonul mobil, însă inculpatul i l-a luat din mână şi l-a pus pe iarbă, în apropierea locului în care se aflau”, se mai arată în starea de fapt reţinută de procurorii din Alba Iulia, potrivit alba24.ro.
 
Atacul s-a terminat când un bărbat a aparut în zona şi a strigat către agresor să o lase în pace pe fată. În acel timp Rareş s-a ridicat de pe victima şi a fugit printre blocuri. Decizia dată de Judecătoria Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările