Un proxenet ajuns după gratii a devenit brusc un ecologist înverşunat. Zeci de instituţii, reclamate de acesta

Un proxenet ajuns după gratii a devenit brusc un ecologist înverşunat. Zeci de instituţii, reclamate de acesta

Bogdan Nejloveanu se află după gratii din 2010. Foto: manchestereveningnews.co.uk

Un deţinut în vârstă de 34 de ani, aflat la închisoare în România din anul 2013 pentru infracţiuni comise în Marea Britanie, şi-a găsit subit preocupări pentru protecţia mediului înconjurător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bogdan Nejloveanu a depus zeci de plângeri împotriva unor instituţii pe care le acuză că  nu întreprind niciun fel de demersuri pentru a stopa poluarea mediului.
 
Deţinutul a depus astfel de plângeri la instanţe din toată ţara. Redactează acţiunile în închisoare, el fiind închis la Penitenciarul Târgu Jiu, şi le trimite la judecătorii. Astfel de acţiuni au fost judecate la instanţele din Aiud, Sinaia, Craiova, Mizil, Ploieşti, Târgu Jiu, Bistriţa, Gherla, Năsăud etc.
 
Preocupările ecologiste ale deţinutului în vârstă de 34 de ani au apărut în anul 2021. După primele acţiuni, multe instanţe nu mai judecă pe fond cererile proxenetului şi le anulează fără judecată. 

Magistraţii consideră că Bogdan Marius Nejloveanu abuzează cu rea-credinţă prin înregistrarea unor astfel de acţiuni considerate neîntemeiate.
 

Ocol silvic acuzat că taie masiv păduri

 
Una dintre instituţiile acţionate în judecată este un ocol silvic din Alba, pe care îl acuză că ”nu a luat nici o măsură faţă de tăierile de păduri de pe raza judeţului”. Nejloveanu susţine că pe raza judeţului Alba se execută tăieri masive de păduri şi că prin neplantarea de noi puieţi ţara va deveni un deşert saharian. Magistraţii Judecătoriei Aiud au respins cererea bărbatului ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără capacitate procesuală pasivă.
 
„Susţinerile reclamantului din acţiune, in sensul ca defrişările efectuate sunt cauza a tuturor celor specificate de către acesta, nu are suport probator, aceste afirmaţii fiind făcute de o persoana care nu este de specialitate şi care, de altfel, nu a indicat când anume si cine anume a efectuat defrişările si pe ce suprafaţa de teren”, au precizat judecătorii, în hotărârea din 4 octombrie 2021.
 
Bogdan Nejloveanu (dreapta) şi tatăl său. Foto: manchestereveningnews.co.uk
 
Condamnatul a acţionat în judecată şi Primăria Aiud şi a cerut să fie luate măsuri împotriva spălătoriilor auto. A susţinut că pe raza localităţii ”sunt foarte multe spălătorii auto, în marea lor majoritate manuale, cu scurgerea în canalul oraşului, în canalizare cu detergenţi toxici, iar aceste spălătorii nu au la baza de filtrare şi purificare de detoxifiere şi lipsa decantoarelor corespunzătoare”. Instanţa a constatat că reclamantul a abuzat de dreptul de a se adresa justiţiei şi i-a respins cererea.

De asemenea, a dat în judecată şi Instituţia Prefectului Alba pentru a opri înmatricularea maşinilor mai vechi de 5 ani,„cu excepţia celor care funcţionează pe curent electric şi alte energii alternative moderne”.

„Reclamantul a învederat că pe raza teritorială a judeţului Alba se înregistrează un mare grad de poluare şi noxe de la automobile vechi care nu corespund normelor UE în vigoare. A precizat că pârâta permite înscrierea a multor vehicule şi autoturisme din străinătate, maşini ieftine la mâna a doua care au un grad intensificat de poluare, noxele eliminate prin eşapament sunt profund dăunătoare faţă de cetăţenii României, precum şi faţă de mediu, de flora şi fauna spontană, animale domestice şi sălbatice de pe teritoriul României sunt afectate. A arătat că România a devenit un cimitir de „fiare vechi” deoarece pârâta permite înscrierea autoturismelor, autovehiculelor, camioanelor, utilajelor etc., mai vechi de 5 ani care sunt profund dăunătoare unui mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic”, se susţine în hotărârea Judecătoriei Aiud din 13 octombrie 2021, prin care acţiunea a fost respinsă ca neîntemeiată.
 

Vrea despăgubiri pentru condiţiile de detenţie

 
Acesta a dat în judecată şi Statul Român, prin Administraţia Finanţelor Publice Gorj, solicitând daune de 140.000 lei reprezentând daune morale pentru condiţiile de detenţie precare, respectiv pentru faptul că nu a avut iluminat natural şi nici aerisire in celulă. A mai cerut să îi fie returnaţi banii cheltuiţi pentru alimentele de la magazinul închisorii.
 
”Nu am beneficiat de condiţii decente de detenţie în sensul că nu a fost asigurată igiena, mâncarea era execrabilă, celulele erau supraaglomerate, nu există mobilier corespunzător, iar apa de la robinet nu este potabilă. Am fost nevoit să cumpăr de la magazinul penitenciarului produse alimentare, apă şi produse de igienă, deşi preţurile erau exagerat de mari, magazinul având un adaos comercial de 300%. Pentru a putea supravieţui în condiţii decente, familia mea a făcut eforturi pentru a-i trimite bani şi hrană, deşi penitenciarul trebuia să-mi asigure gratuit hrană şi condiţii de detenţie decente”, a precizat deţinutul în plângere. În final şi aceasta a fost respinsă.
 
Sursa: bbc.com
 
Bogdan Marius Nejloveanu încearcă să scape de închisoare prin liberare condiţionată, după ce a executat mai bine de 12 ani. Pe 11 noiembrie 2021, Tribunalul Gorj i-a respins definitiv prima cerere de liberare condiţionată.
 

Condamnat la 21 de ani de închisoare în Marea Britanie

 
Bogdan Marius Nejloveanu avea 23 de ani când a fost găsit vinovat de autorităţi judiciare din Marea Britanie pentru 27 de capete de acuzare, printre care trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, cinci violuri, cinci agresiuni, intimidarea martorului şi proxenetism. A fost condamnat la 21 de ani de închisoare în 2011, pedeapsa redusă la 18 ani, în 2013, în România.
 
Tatăl acestuia Bogdan Nejloveanu, pentru care poliţiştii englezi au reuşit să probeze şapte capete de acuzare şi care îşi ajuta fiul să conducă „afacerea” a fost condamnat la 9 ani de închisoare.
 
Nejloveanu racola tinere românce din sate ale judeţului Teleorman prin metoda ”lover-boy” şi le promitea locuri de muncă în diferite restaurante din Manchester. Când ajungeau în străinătate, tinerele erau obligate să se prostitueze. Tânărul le bătea şi le viola, dacă fetele nu îi aduceau bani. Victimele erau obligate să lucreze în bordeluri, 6-7 zile pe săptămână. Lunar, cei doi proxeneţi, tată şi fiu, câştigau şi 14.000 de lire.
 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările