Trei noi focare de coronavirus în Alba, la firme private din Aiud şi Sebeş

Trei noi focare de coronavirus în Alba, la firme private din Aiud şi Sebeş

Personal medical implicat în tratamentul anti-Covid 19

Trei noi focare de COVID-19 au fost depistate în Alba, în rândul angajaţilor a trei firme din domeniul confecţiilor, din municipiile Aiud şi Sebeş, unde au fost testate pozitiv 26 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor DSP Alba, după prelucrarea, sâmbătă, a 338 de probe, au fost înregistrate 52 de noi cazuri de infectare cu COVID-19.
 
"Urmare a testării de ieri, au fost depistate trei focare noi, toate la operatori economici din domeniul confecţiilor textile - două în municipiul Aiud şi un focar în municipiul Sebeş. Derulăm anchete epidemiologice şi luăm măsurile prevăzute de legislaţie în vederea limitării extinderii virusului SARS-CoV-2", a transmis, duminică, DSP Alba.
 
Potrivit sursei citate, în Aiud sunt 14 cazuri, iar în Sebeş, 12. În prezent, în Alba sunt mai multe focare active, atât în rândul angajaţilor unor instituţii publice - primării, spitale etc, precum şi în mediul privat - firme sau sportiv - cluburi de fotbal.

La nivelul judeţului Alba, municipiul Aiud înregistrează cea mai mare incidenţă a cazurilor noi – 2,87 (73 cazuri noi în perioada 18 septembrie – 1 octombrie 2020).

În scenariul roşu sunt încadrate localităţile cu o rată de incidenţă de peste 3, în timp ce galben este pentru o rată între 1 şi 3, verde fiind restul localităţile unde sunt mai puţin 1 caz raport la mia de locuitori.
 
De la începutul pandemiei, în Alba au fost înregistrate 2.020 de cazuri de infectare cu COVID-19. S-au vindecat 1.378 de persoane, iar 73 au decedat. Numărul total de teste efectuate în judeţ până în prezent a ajuns la 81.098. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările