Tanti Fica, femeia singură de 76 de ani, cu pensie de 15 lei, a primit alimente şi un frigider nou FOTO

Tanti Fica, femeia singură de 76 de ani, cu pensie de 15 lei, a primit alimente şi un frigider nou FOTO

Tanti Fica a primit alimente şi un frigider nou

Tanti Fica, femeia în vârstă de 76 de ani care trăieşte singură cu o pensie de 15 lei pe lună într-un cătun din Munţii Apuseni, a primit alimente şi obiecte de uz casnic înainte de sărbători.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma donaţiilor făcute, femeia a primit de la un grup de tineri un frigider, alimente, cereale pentru animale şi haine pentru iarnă. Toate acestea o vor ajuta pe Jurj Fica să treacă cu bine peste iarnă.

De asemenea, voluntarii i-au tăiat lemne astfel încât, cel puţin în perioada sărbătorilor de iarnă, să nu aibă probleme din acest punct de vedere.

Femeia în vârstă de 76 de ani trăieşte singură în cătunul Fântânele, din comuna Ceru Băcăinţi. În urmă cu o lună şi jumătate, la locuinţa din Apuseni a fost dusă o sobă nouă.

Femeia nu are copii sau nepoţi şi, astfel, nu are cui să ceară ajutor în caz de nevoie. Locuieşte la o distanţă de aproape 10 kilometri de centrul comunei, pe un deal din sudul Munţilor Apuseni.

Accesul până la locuinţa acesteia se face doar cu o maşină de teren, plus o urcare pe deal de circa o jumătate de oră. Fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru a analizat situaţia acesteia şi a descoperit că indemnizaţia de urmaş de 15 lei a femeii nu a fost actualizată din 2016. Între timp, Tanti Fica a primit suma actualizată, la fel ca alte peste 1.000 de persoane din întreaga ţară, aflate în situaţii similare.

Comuna Ceru Băcăinţi este cea mai mică din Alba din punct de vedere a numărului populaţiei. 235 de suflete mai trăiesc aici, după ce în ultimii 20 de ani s-a manifestat un puternic proces de depopulare. Evoluţia demografică negativă a fost accentuată de plecările masive ale tinerilor din sat, care au ales fie comunele învecinate, fie oraşe cum ar fi Cugir, Alba Iulia sau Orăştie.

În localitate nu există nicio investiţie care să ofere locuri de muncă, iar oamenii trăiesc din agricultură şi din creşterea animalelor. Cei mai mulţi dintre locuitori au peste 60 de ani, unii trăind singuri şi fără niciun ajutor.  

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările