Sute de credincioşi la slujba de Bobotează de la Catedrala din Alba Iulia

Sute de credincioşi la slujba de Bobotează de la Catedrala din Alba Iulia

Credincioşii au luat parte la slujba de la Catedrala Reîntregirii Neamului

Peste 600 de credincioşi au trecut în această dimineaţă pragul Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia pentru a lua parte la Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Slujba de Bobotează a fost oficiată de ÎPS Andrei. Aceasta a fost urmată de sfinţirea a zece găleţi cu apă, la troiţa din faţa catedralei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citiţi şi:

Braşov: Înghesuială pentru un strop de agheasmă

Albaiulienii prezenţi la slujbă şi-au putut lua acasă apă sfinţită pentru familiile.

Unii oameni au venit şi din alte zone ale judeţului pentru a parcicipa la ceremonia religioasă. „Sunt din Munţi Apuseni, am venit cu treburi la Alba Iulia, şi dacă tot am ajuns aici, nu puteam să nu trec mă mă reculeg preţ de câteva minute“, a spus din Aurel Manea, de 64 de ani, din Abrud. Acesta a precizat că în zonă se respectă unele tradiţii de Bobotează. „La noi e obiceiul ca atunci când vine preotul cu Boboteaza, să pune pe masă o lumânare aprinsă, pâine şi sare. Cu această ocazie plătim şi contribuţia la biserică. Trebuie să avem credinţă şi să ne rugăm lui Dumnezeu. Dacă am avea credinţă în noi, măcar cât un bob de grâu, lumea ar fi mai bună “, a mai spus Aurel Manea.

Conform tradiţiilor fetele nemăritate îşi puteau afla de Bobotează sortitul. „Încă de pe când eram copil, ştiu că e obiceiul ca atunci când merge părintele cu sfânta cruce,  tinerele fetele trebuiau să ia un fir de busuioc din bătăuşul cu care se sfinţeşte locuinţa, să-l pună sub pernp şi să-şi viseze iubitul“, Gavrilă Nan, pensionar, din Alba Iulia

Circulaţia în zona Catedralei Reîntregirii Neamului a fost restricţionată timp de aproximativ trei ore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările